KOGA KAZNITI?

Šok za policiju nakon zaustavljanja autonomnog auta: ‘Nije bilo nikoga, a onda je počeo voziti‘

Prema The Driveu, EV se prvo zaustavio zbog policije, a zatim se zaustavio na najbližem sigurnom mjestu kako ne bi smetao prometu

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Ovog vikenda, u okrugu Richmond u San Franciscu, zaustavljeno je autonomno testno vozilo. Video događaja objavljen je na Twitteru u subotu, 9. travnja.

Objava pokazuje kako se autonomni Chevrolet Bolt EV zaustavio prije raskrižja kojeg je zatim pregledao policijski službenik. Dok se on udaljio, Bolt se zatim opet počeo micati naprijed, pa se ponovno zaustavio s druge strane raskrižja.

Prema The Driveu, EV se prvo zaustavio zbog policije, a zatim se zaustavio na najbližem sigurnom mjestu kako ne bi smetao prometu.

Prema naknadnom Tweetu i komentarima na The Vergu, Cruise, koji stoji iza Boltovog testiranja, blisko surađuje sa SFPD-om o tome kako "komunicirati" s autonomnim vozilima u ovakvim situacijama. Doista, kompanija je objavila 20-minutni video na YouTubeu prošle godine u kojem objašnjava proces.

"U petak, 1. travnja 2022. oko 22:00, službenici su primijetili vozilo koje je putovalo bez upaljenih svjetala u ulici Clement St.", rekao je službenik SFPD-a Robert Reuca za CarScoops.

"Policajci su se zaustavili iza vozila i otkrili da u vozilu nema vozača ni drugih putnika. Vozilo je zatim krenulo naprijed, ali se ponovno zaustavilo. Nakon toga, službenici su uspostavili kontakt s upravljačem vozila".

Cruise je također u ožujku rekao da je spreman proširiti se izvan San Francisca. Njegov izvršni direktor Kyle Vogt rekao je da start-up pod kontrolom GM-a već planira proširiti svoje usluge na druga urbana područja prije nego što dodatno proširi svoje robotaxije na manje naseljena područja Sjedinjenih Država.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 05:58