JASNA PORUKA

Šef Stellantisa Carlos Tavres prekinuo nagađanja: Ne prodajemo Alfu, ona je naš najveći dragulj

Tavares je otkrio da su druge tvrtke pokazale interes za preuzimanjem Alfa Romea, ali mu je trebala "samo sekunda" da odbije ponude

Carlost Tavares

Jeep, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram i Vauxhall. S obzirom na njihovu brojnost često se postavljaju pitanja treba li Stellantisu sve to, s obzirom na to da su mnogi njihovi autu različitih tehnički vrlo slični. Alfa Romeo se nekoliko puta navodio kao marka koje se Stellantis možda želi riješiti jer ima dobro ime, a vrlo lošu prodaju. Takvim glasinama sada je na kraj stao šef Stellantisa Carlos Tavares koji je otkrio da je na njega vršen pritisak da smanji broj marki u ponudi grupe, no da unatoč tome ostaje predan održavanju trenutnog portfelja brendova.

Da Alfa Romeo nije za prodaju Tavares je jasno dao do znanja opisujući ovu marku kao "najveći dragulj" unutar Stellantisa, naglašavajući njenu važnost prilikom premijere novog Milana. Tavares je također otkrio da su druge tvrtke pokazale interes za preuzimanjem Alfa Romea, ali mu je trebala "samo sekunda" da odbije ponude.

image

Carlost Tavares

Tavares je ponosno izjavio da neće prodavati nijednu marku Stellantisa Kinezima, kritizirajući strategiju koju slijede konkurenti u automobilskom biznisu: "Oni koji dovode kineske proizvođače automobila u Italiju na istoj su strani s onima koji su prodali Volvo Geelyju i MG drugom kineskom proizvođaču automobila (SAIC). Moji prijatelji, ovo se neće dogoditi sa Stellantisom, ovo se neće dogoditi s Alfa Romeom", jasan je bio Tavares.

image

Carlost Tavares

Također je odbacio izvješća o tome da Stellantis napušta Italiju i pokušava se razdvojiti od Fiata kao "lažne vijesti". Umjesto toga, potvrdio je da će grupa uložiti više od 5 milijardi eura u Italiju, uključujući izgradnju gigatvornice baterija i proizvodnju 15 novih modela u lokalnim tvornicama. Osim toga, proizvodnja stare Fiat Pande (Pandina) s pogonom na unutarnje sagorijevanje u tvornici u Pomigliano d‘Arco produljena je do 2030., tri godine duže nego što je prvobitno najavljeno.

image

Carlost Tavares

Prije nego što je Carlos Tavares stupio na pozornicu, izvršni direktor Alfa Romea, Jean-Philippe Imparato, iznio je buduće planove marke. Potvrdio je debi nove generacije SUV-a Stelvio u drugoj polovici 2025., nakon čega će uslijediti limuzina Giulia 2026. Oba modela koristit će arhitekturu STLA Large.

image

Jean-Philippe Imparato

Imparato je također naglasio jedinstvenu poziciju marke na globalnom tržištu. Istaknuo je da bi Alfa Romeo mogao biti jedini proizvođač automobila na svijetu koji nudi tako širok spektar vozila, od superautomobila 33 Stradale koji košta 2 milijuna eura do malog SUV-a Milano za "pristupačnih 30.000 eura". Nadalje je naglasio uspjeh 33 Stradalea otkrivši da su sve 33 jedinice rasprodane u samo sedam tjedana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:32