bik na struju

Šef dizajna Lamborghinija Slovenac Mitja Borkert objašnjava sve o izgledu električnog Lanzadora

“Za mene je to izlog Lamborghinija budućnosti, potencijalnog četvrtog modela"

Lamborhgini Lanzador Concept

 Lamborhgini

Ovog vikenda predstavljen električni Lanzador je "najsofisticiraniji, najvizionarskiji konceptni automobil" koji je Lamborghini ikada stvorio, rekao je Slovenac Mitja Borkert, voditelj dizajna tvrtke. Koncept Lanzador je zapravo Lamborghinijev pogled na ono što će za koju godinu postati prvi potpuno električni model marke.

Predstavljen na The Quailu u sklopu Monterey Car Weeka, novi model plijeni tipičnim Lamborghinijevim klinasti dizajnom, ali u obliku coupe SUV-a za četvero.

“Za mene je to izlog Lamborghinija budućnosti, potencijalnog četvrtog modela. A za mene je to važno – nove proporcije, novi segment koji smo oblikovali, jer smo krenuli od volumena dizajna supersportskog automobila i stavili ga na višu poziciju,” rekao je Borkert. "Dakle, vozač ima pilotsku poziciju, a to stvara izvanredne proporcije - automobil, Lamborghini koji nitko do sada nije vidio."

image

Lamborhgini Lanzador Concept

Lamborhgini

Lamborghini je rekao da će Lanzador imati "više od jednog megavata" (1360 KS) snage, što znači da je koncept zamišljen s više konjskih snaga nego vodeći model, hibridni superautomobil Revuelto, koji ima 1015 KS.

Prema Borkertu, odjel dizajna je uzeo u obzir povijest: linija prozora podsjeća na Murcielago, Y-oblici na bokovima karoserije posuđeni su od Sesto Elementa, a bočni usisnik zraka naklon je Miuri.

image

Lamborhgini Lanzador Concept

Lamborhgini

“Dakle, u smislu dizajna, svi sastojci Lamborghinija su zajedno kuhani u jelo koje je svježeg, novog, autentičnog okusa i prikazuje budućnost,” objašnjava dizajner. Pogledajte video i fotogaleriju...

image

Lamborhgini Lanzador Concept

Lamborhgini
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 05:26