VIDEO

S velikom moći dolazi velika odgovornost: Ferrari SF90 Stradale razbijen tijekom probne vožnje

Prema bugarskoj web stranici Automedia, poduzetnik tvrdi da je nesreću uzrokovao tehnički problem s automobilom

Screenshot incidenta

 Instagram Screenshot

Vožnja modernih superautomobila traži dodatnu pažnju jer s toliko snage na jednoj papučici, stvari lako mogu izmaknuti kontroli. Čini se da je to bio slučaj s ukrajinskim poduzetnikom Alexom Sloboženkom, koji je tijekom probne vožnje u Dubaiju slupao crveni Ferrari SF90 Stradale.

Nesreću je snimio suvozač i videozapis prikazuje kako vozač gubi kontrolu nad superautomobilom zbog preupravljanja uzrokovanog silovitim ubrzanjem. Srećom, nije bilo prijavljenih ozljeda, ni drugi automobili nisu bili uključeni u nesreću, iako je SF90 pretrpio znatnu štetu na prednjem dijelu.

Prednji branik je jako izgreban, a vidimo i kako curi voda s jedne strane. Ipak, čini se da se superautomobil može popraviti jer se sudar s rubnikom dogodio pri relativno maloj brzini. Svejedno, bit će to poprilično velik račun jer će zamjenski branik i razdjelnik od karbonskih vlakana iz Maranella koštati malo bogatstvo.

Alex Sloboženko je na svom kanalu objavio još jedan video u kojem govori o nesreći, objašnjavajući okolnosti koje su dovele do nje. Nažalost, videozapis je na ukrajinskom i ne postoji način da ga prevedemo. Prema bugarskoj web stranici Automedia, poduzetnik tvrdi da je nesreću uzrokovao tehnički problem s automobilom. Prema istom izvoru, probna vožnja je dogovorena kako bi Alex Sloboženko odlučio isplati li se mijenjati njegov Lamborghini Huracan EVO za Ferrari SF90 Stradale.

image

Screenshot incidenta

Instagram Screenshot

Talijanski superautomobil trenutno je vodeći u Ferrarijevom asortimanu, s plug-in hibridnim pogonom sposobnim za okruglih 1000 KS (735 kW). Ta brojka omogućuje ubrzanje do stotke za 2,5 sekunde, 0-200 km/h za 6,7 sekundi i najveći brzinu od 340 km/h. Što se tiče cijene, vidjeli smo primjerke SF90 koji se prodaju i za više od 6 milijuna kuna, ovisno o specifikaciji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 08:05