aktualno

S Peugeotom 408 na nišanu: Novi hibridni coupe- SUV Renault Rafale debitirati će 18. lipnja

Novi model trebao bi postati Renaultov vodeći model, atraktivniji od Australa i Espacea i namijenjen mlađim kupcima

Renault Rafale

 Renault

Renault je najavio naziv inspiriran zrakoplovstvom za svoj nadolazeći coupe-SUV koji će debitirati 18. lipnja i pokazao prve "teasere" maskiranog prototipa. Renault Rafale bit će atraktivniji "brat" Australa i Espacea, a karakterizirat će ga poseban stil i pokretat će ga E-Tech hibridni pogonski sklopovi. Na nišanu: prvenstveno sexy Peugeot 408.

Francuski proizvođač automobila odabrao je novo ime za novi SUV umjesto Austral Coupea, ili oživljavanja naziva Avantime.

Većina ljudi prepoznaje naziv Rafale od Dassaultovog višenamjenskog borbenog zrakoplova, no Renault ga je koristio ranije i to također u zrakoplovstvu.

Zapravo, sportski avion C460 jednosjed koji je davne 1934. predstavila zrakoplovna tvrtka Caudron-Renault se zvao Rafale. Renault kaže da je njegova uključenost u zrakoplovnu industriju utjecala na dizajn proizvodnih modela, čineći ih aerodinamičnijima – kao što je slučaj s nadolazećim modelom.

Novi model trebao bi postati Renaultov vodeći coupe-SUV, pozicioniran u D-segmentu i pomoći mu da se još malo primakne premiumu.

Službeni teaser pokazuje zasad još lagano kamuflirani model, no prednji će kraj biti agresivniji nego kod Australa s novim LED prednjim svjetlima, slično osvježenim Cliju.

Interijer će vjerojatno biti preuzet od Australa jer je OpenR digitalni kokpit vrlo moderan. Oznaka Esprit Alpine na branicima sugerira da će model biti dostupan u vrhunskoj izvedbi sa sportskim detaljima i luksuznim značajkama.

Renault je potvrdio da će se Rafale voziti na CMF-CD arhitekturi, baš kao i Austral, Espace i nekoliko modela drugih marki alijanse Renault Nissan Mitsubishi, uključujući Nissan X-Trail i Mitsubishi Outlander. Bit će dostupan s hibridnim motorima E-Tech: "samopunjivim" hibridom od 200 KS, a vjerojatno stiže i plug-in hibrid.

Više o novom Rafalu saznat ćemo na njegovoj svjetskoj premijeri na Paris Air Showu 18. lipnja. Do tada pogledajte službeni teaser i Renaultovo objašnjenje o odabiru imena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:12