GOTOVO NETAKNUTA

Prva Honda Civic EG izgleda kao da je upravo izašla iz tvornice, unatoč tome što je stara 22 godine

Broj šasije završava s ‘0001‘, što znači da je to prvi EG koji je izašao s proizvodne trake u Hondinoj tvornici Alliston u Ontariju

1992. Honda Civic EG

 YouTube Screenshot

Primjerci mainstream automobila s malom kilometražom iz 80-ih i 90-ih postaju vrlo popularni među kolekcionarima, postižući neke smiješne cifre na aukcijama. Jedan ljubitelj Honde u Kanadi je nedavno pronašao Civic iz 1992. kojeg vidite na fotografijama.

Očitanje brojača kilometara od 7 milja (12 km) vjerojatno je najniže koje postoji u Hondi Civic EG u cijelom svijetu, što je čini prikladnom za muzej. Uz to, broj šasije završava s "0001", što znači da je to prvi EG koji je izašao s proizvodne trake u Hondinoj tvornici Alliston u Ontariju.

Gotovo netaknuti automobil prikazan je u YouTube videu HondaPro Jasona, a pripada Dylanu Sharpeu koji je veliki obožavatelj Honde i Acure. Prema riječima vlasnika, vozilo je provelo dosta vremena u Hondinoj školi za obuku, što donekle objašnjava zašto uopće nije voženo.

image

1992. Honda Civic EG

YouTube Screenshot

U trenutku kupnje, još uvijek je imao originalno ulje u motoru i dolazio je s tvorničkim oznakama na podlozi, što je uobičajeni znak vozila iz rane proizvodnje. Kao što je navedeno u videu, oprema DX bila je početna varijanta Civica za tu modelsku godinu u Kanadi, koja nije dobila još spartanskiji CX koji je bio dostupan u SAD-u.

image

1992. Honda Civic EG

YouTube Screenshot

Civic osnovne specifikacije standardno je dolazio sa servo upravljačem, ali nedostajale su mu pogodnosti poput klima uređaja i suvozačevog retrovizora. Ipak, sumnjamo da će ovo odbiti potencijalne kupce koji će biti spremni platiti velike količine novca za ovu vremensku kapsulu.

image

1992. Honda Civic EG

YouTube Screenshot

Za one koji se pitaju, ispod poklopca motora nalazi se atmosferski 1,5-litreni četverocilindrični motor sa 16 ventila i 103 KS (76 kW), uparen s ručnim mjenjačem s pet stupnjeva prijenosa. Predvidljivo, podloge ostaju u besprijekornom stanju kao i karoserija i interijer.

image

1992. Honda Civic EG

YouTube Screenshot

Dylan kaže da bi razmislio o prodaji jedinstvenog modela ako dobije pravu ponudu. U svakom slučaju, velike su šanse da ovaj Civic neće doživjeti povećanje kilometraže u bliskoj budućnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 11:18