‘PRAŠINA JE ZLATO‘

‘Prljavština je za odvažne‘: Lamborghini izbacio novi video za off-road Huracan Sterrato

Porsche 911 Dakar i Huracan Sterrato dolaze iz iste obitelji automobilskih marki, ali slijede različite recepte u postizanju cilja

Lamborghini Huracan Sterrato

 Lamborghini

Na tržištu je rijetka nova vrsta superautomobila. Ne znamo službeni naziv segmenta jer postoji tek nekoliko tjedana, ali već postoje dva prilično uzbudljiva modela koji mu pripadaju. Porsche 911 Dakar i Lamborghini Huracan Sterrato dolaze iz iste obitelji automobilskih marki, ali slijede vrlo različite recepte u postizanju istog krajnjeg cilja – superautomobila za off-road zabavu.

Na YouTubeu se pojavio i novi marketinški video koji nam prikazuje Huracana Sterrata u njegovom prirodnom staništu. No ono što je zaista kontroverzno je čudna rap pjesma koja prati sposobnost automobila na zemlji. Nekoliko puta ćete čuti zarazni refren "prašina je zlato, prljavština je za odvažne".

image

Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini

Superauto nadahnut relijem izgleda spreman da se uhvati u koštac sa svim terenima, iako je zapravo samo 43 milimetra viši od standardnog Huracana Eva zahvaljujući kompletu za podizanje ovjesa. Naravno, to osigurava prostor za veći hod ovjesa, a tu je i ažurirana verzija integriranog sustava dinamike vozila tvrtke s novim kalibracijama za Strada i Sport načine vožnje. Što je najvažnije, tu je novi Rally mod.

image

Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini

Lamborghini tvrdi da je Huracan Sterrato prvi na svijetu "super sportski automobil s V10 motorom i pogonom na sva četiri kotača dizajniran za pružanje uzbuđenja u vožnji na svim terenima." Dotični 5,2-litreni V10 motor ima snagu od 610 KS (449 kW) i okretni moment od 560 Nm. Te brojke prenose se na sva četiri kotača putem sedamstupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom.

image

Lamborghini Huracan Sterrato

Lamborghini

Uz dovoljno prianjanja, Sterrato bi trebao hvatati stotku za samo 3,4 sekunde, iako ne mislimo da je ta brojka moguća na off-road dionici. Proizvodnja bi trebala započeti u veljači sljedeće godine, a Lamborghini planira sastaviti samo 1499 jedinica, svaku po još neobjavljenoj cijeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:47