novo na tržištu

Predstavljen MG HS s benzincem od 162 KS koji bi mogao postati hit klase, poznate i cijene

Kompaktna SUV klasa izuzetno je zastupljena na tržištu, a sada kupci na izbor imaju i zgodnu opciju iz Kine

MG HS

 MG

Marka MG prošle je godine uspješno startala na hrvatskom tržištu s kompletnom ponudom hibridnih, električnih, te modela s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Zastupnik marke MG za Hrvatsku Grand Automotive Adriatic novinarima je predstavio novu varijantu modela HS, SUV popularnog C segmenta gdje je konkurencija enormna, i to verziju koju pokreće isključivo benzinski motor. Plug-in hibridni MG EHS od ranije je na tržištu, a upravo lansirana varijanta samo s termičkim motorom dobra je nadogradnja ponude.

Inače, MG HS kao model izgleda moderno i privlačno s unutrašnjošću prikladnom za obitelji. Kombinirajući visoku kvalitetu s pošteno odmjerenim cijenama, u MG-u kažu kako "MG HS predstavlja novu definiciju pristupačnog luksuza za kupce novih automobila."

image

MG HS

Zvonimir Jurčić

MG HS je obiluje prostorom i zgodnim i praktičnim detaljima za svoju klasu: putnici smješteni na prednjim sjedalima mogu uživati u najboljem prostoru za ramena, bokove i glavu, tipke u stilu tipki klavira, ventilacijski otvori dizajna turbine i obloge vrata mekane na dodir ugodno su taktilne, dodajući osjećaj udobnosti i kvalitete u automobilu.

Putnici straga su također udobno smješteni na sjedalima s mogućnošću nagiba koja nude mnogo prostora, a tu si i dvostruki ventilacijski otvor, dva USB priključka i elegantni sklopivi naslon za ruke.

MG HS dolazi s četverocilindričnim 1,5-litrenim turbo benzinskim motorom od 162 KS, koji ima maksimalni okretni moment od 250 Nm. Snaga se isporučuje isključivo na prednju osovinu putem serijskog 6-stupanjskog ručnog mjenjača, ili 7-stupanjskog DTC automatika (2000 eura doplata).

image

MG HS

MG

U ponudi su tri paketa opreme - Standard, Comfort i Luxury, a standard razina opreme dostupna je isključivo s ručnim 6-stupanjskim mjenjačem dok su Comfort i Luxury dostupni i u kombinaciji s automatikom.

Performanse: MG HS ubrzava do 0-100 km/h za 9,9 sekundi i vozi do maksimalnih 190 km/h, dok se brojka prosječne potrošnje kreće oko 7,5 litara prema WLTP-u.

Prednost: sjajna opremljenost već od razine Standard (25.900 eura) koja od važnije opreme sadrži stražnje parking senzore i stražnju parking kameru, aluminijske naplatke od 17 cola, 10,1 inčni središnji zaslon multimedije s mogućnošću Android i Apple Car Play povezivanja, kožni upravljač te praktična stražnja sjedala podesiva po nagibu.

Sigurnosna značajka "MG Pilot" dolazi kao standard u svim paketima opreme i pomaže da iskustvo vožnje bude opuštajuće i sigurno.

image

MG HS

MG

Tako MG Pilot uključuje autonomno kočenje u nuždi, pri brzinama ispod 20 km/h automobil će automatski aktivirati kočnice kako bi izbjegao sudar s automobilom, biciklom ili pješakom. Pri brzinama iznad 20 km/h vozilo će automatski kočiti kako bi se smanjila vjerojatnost ili ublažila ozbiljnost sudara.

Koristeći inteligentnu kombinaciju radara usmjerenog prema naprijed i tehnologije kamere, MG Pilot izvrstan je suputnik na dugim putovanjima. Lane Keep Assist će automatski intervenirati ako otkrije da automobil napušta traku ili kolnik, usmjeravajući vozilo da ostane na cesti. Detekcija mrtvog kuta vizualno upozorava vozača na sva vozila u blizini u susjednim trakama. Kupci MG HS s automatskim DCT mjenjačem imat će koristi od opuštenog iskustva vožnje zahvaljujući prilagodljivom tempomatu MG Pilota.

image

MG HS

MG

MG Pilot također uključuje Pomoć u gradskim gužvama/Traffic Jam Assist, koji omogućuje automobilu da automatski prati automobil ispred pri brzinama ispod 90 km/h, automatski upravlja, koči i ubrzava unutar iste trake. Ako se vozilo ispred potpuno zaustavi, MG HS će jednako postupiti, a ako se udalji unutar kratkog vremena, MG HS će učiniti isto.

image

MG HS

MG

Uz aktivne sustave MG Pilota, izbor značajki upozorenja nadopunjuje vozača, održavajući sigurnost i pojednostavljujući svakodnevnu vožnju. Standardno na svim razinama opremljen je i sustavom upozorenja na sudar/Forward Collision.

Comfort razina opreme dostupna je od 28.200 eura za verziju s ručnim mjenjačem, a donosi između ostalog 12,3 inčni zaslon digitalne instrumentne ploču te 10,1 inčni dodirni zaslon multimedije s iGO navigacijom, prednja svjetla za maglu, zatamnjena stražnja stakla te grijana prednja sjedala pri čemu je vozačevo sjedalo i električno podesivo u 6 smjerova. Verzija s DCT automatskim 7-stupanjskim mjenjačem je 2.000 eura skuplja te cijena iznosi 30.200 eura do registracije.

Vrh ponude predstavlja Luxury razina opreme. Verzija s ručnim mjenjačem dostupna je za 30.200 eura. Ovdje su serijska LED prednja svjetla, LED prednji i stražnji sekvencijalni pokazivači smjera, električno podesiva i grijana prednja sportska sjedala u kombinaciji crne kože i alkantare, dvozonsku automatsku klimu, ambijentalno osvjetljenje, panoramsku kameru 360°, aluminijske naplatkr od 18 cola te panoramski krovni otvor.

image

MG HS

MG

Verzija s DCT automatikom dostupna je za 32.200 eura te dodatno uključuje i prilagodljiva elektronički pokretana vrata prtljažnika. MG HS dolazi u 5 različitih boja, a povodom lansiranja u sve navedene cijene uključena boja po izboru kupca.

Jamstveni paket iznosi sedam godina te kupcima osigurava potpuni mir i zahvaljujući potpunoj servisnoj podršci u MG servisima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:55