Pogledajte video

Pravio se važan dok mu policija nije zaplijenila lažni Ferrari: ‘Završit će u preši!‘

Pozvani su vještaci koji su potvrdili krivotvorinu, a vlasnik je dobio prijavu zbog neovlaštenog korištenja zaštićenih simbola

Replika Ferrarija F430

 YouTube Screenshot

Svi smo mi vjerojatno u jednom trenutku poželjeli Ferrari, pa shvatili da se to vjerojatno nikad neće dogoditi, i okrenuli se drugim snovima.

No jedan Talijan ga je baš jako želio, pa je odlučio svoju Toyotu MR2 pretvoriti u F430, no ova priča nema sretan završetak, jer je policija zaplijenila automobil.

I iako smo vidjeli kako često replike ispadnu loše, ovaj F430 izgleda dosta dobro.

Na stražnjem dijelu je stavljen stakleni poklopac kroz kojeg se vidi motor, a Ferrarijevi propeti konjić nalazi se na svim bitnim mjestima. Međutim, upravo su ga ti "konji" koštali truda, jer je Financijska policija zaustavila automobil radi provjere.

Policija je otkrila da je riječ zapravo o Toyoti MR2 na kojoj se nalazi mnoštvo vanjskih dodataka koji su dizajnirani da vozilo izgleda kao Ferrari, nakon čega su odlučili zaplijeniti automobil. Logotipi i mehanički dijelovi poput naplataka i dijelova karoserije zamijenjeni su da repliciraju one proizvedene u Maranellu od 2004. do 2009. godine.

Pozvani su vještaci koji su potvrdili krivotvorinu, automobil je zaplijenjen, a vlasnik je dobio prijavu zbog neovlaštenog korištenja zaštićenih simbola, iako je konverziju odradio samo za sebe, te nije bilo govora o prodaji ili prijevari drugih kupaca. Svejedno, talijansku policiju nije bilo briga za trud vlasnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:06