VIDEO

Pogledajte kako izgleda napušteni Saabov autosalon s više od dvadeset zaboravljenih automobila

Posao su prvenstveno vodila dva brata. Salon je navodno počeo imati problema kad se jedan od braće razbolio

Saabov napušteni autosalon, Francuska

 YouTube Screenshot

Saab je prestao poslovati 2011. godine. I dok su mnogi prodavači marke prešli na prodaju drugih automobila, ovaj salon u Francuskoj nije. Sudeći prema onome što je pronađeno, salon je iznenada bio zatvoren i u njemu je ostalo oko 20 automobila uglavnom na servisu. Nakon toga je nekoliko puta bio metom vandala.

Priča ide tako da je ovo zastupstvo bilo otvoreno 1972. godine, a ista je obitelj vodila trgovinu Husqvarna koja je dijelila istu zgradu. Posao su prvenstveno vodila dva brata. Tvrtka je navodno počela imati problema kada se jedan od braće razbolio. Ostao je glavni izložbeni prostor s dva modela - 9-3 i 9-5. Osim dijelova koji nedostaju i razbijenih prozora, ovi se automobili mogu jednostavno obnoviti.

Smeće ima posvuda po raznim uredima. Izgleda da su vandali rasturali stvari tražeći dragocjenosti. Brošure i umjetnička djela prodavača su još uvijek prisutni, ali su znatno izblijedjeli od sunca. Jedan zid čak ima dostupne uzorke boje i ponudu presvlaka.

Još je veće iznenađenje u radionici jer su u njoj i drugi automobil, poput Citroena, Peugeota i Renaulta. Postoji nekoliko modela Saab 900, koji bi mogli potjecati čak iz 1998. godine. Saab je počeo proizvoditi ovaj model 1984. godine. Ima nekoliko primjeraka Saaba 9000, nekoliko 9-3 Turbo Turbo kao i jedan Renault 4 Furgon...

I dok je prašina posvuda po autima, postoji mnogo YouTube kanala koji su specijalizirani za čišćenje vozila koja su u daleko gorem stanju od ovih. Malo svježeg ulja moglo bi čak biti dovoljno da se ponovno pokrenu. Radionica ima i razne rezervne dijelove, poput barem jednog bloka motora. Saabov stručnjak bi ovo vjerojatno smatrao riznicom.

Podsjetimo, nakon što je proizvođač automobila Saab prestao s radom, tvrtka NEVS kupila je tvornicu i ono što je ostalo od nekoć ugledne marke. Namjeravali su proizvesti električnu inačicu 9-3, ali su napravili nekoliko primjeraka s pogonom na izgaranje koristeći preostale dijelove. Danas je sudbina marke i nadalje upitna...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 10:03