Mayday, Mayday!

Pilot ostao bez goriva pa sletio avionom na ulicu punu vozila: ‘Skamenili smo se od straha!‘

Vozači na Floridi bili su šokirani kada su vidjeli kako se sportski avion obrušava na prometnu cestu među automobile

NBC News screenshot youtube

 NBC News screenshot youtube

Pilot aviona Remy Colin izvukao se samo s manjom ozljedom glave kada je morao prinudno sletjeti na prometnu ulicu u Orlandu (SAD), a srećom nitko drugi nije ozlijeđen u incidentu.

Automobili na cesti i žice dalekovoda mogli su dovesti do toga da slijetanje završi bitno tragičnije da je pilot sletio nekoliko metara lijevo ili desno.

Video koji je snimio putnik u automobilu koji se kretao gradskim Sveučilišnim bulevarom prikazuje zrakoplov kako ide prema njima, ali iznad traka u suprotnom smjeru. Potom se brzo prinudno spušta, nagnuvši se udesno u zadnjoj sekundi prije nego što se zabije u tlo na pločniku ispred kuća u ulici.

"Pogrešno sam procijenio količinu goriva", rekao je Colin za NBC News, priznajući da je nesreća njegova krivnja. “Ostao sam bez goriva pa sam tražio mjesto za spuštanje i dio ceste bez automobila između žica rasvjete".

Colin kaže da surađuje s vlastima, ali stručnjak za zrakoplovstvo rekao je za NBC News da bi se pilot mogao suočiti sa suspenzijom svoje dozvole.

Ovo prinudno spuštanje rekreativnog zrakoplova u SAD na cestu je već drugo o kojem smo pisali u posljednjih desetak dana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 16:47