POGLEDAJTE VIDEO

Ovo su automobili koje Richard Hammond smatra dosadnima i za koje bi bilo bolje da ih nema

Ideja se vrti oko činjenice da automobili s unutarnjim izgaranjem polako umiru i da planet treba spasiti samo najbolje primjerke

Richard Hammond

 YouTube Screenshot

Sviđalo se to nama ili ne, automobilska industrija se mijenja. Čini se da su dani motora s unutarnjim izgaranjem odbrojani i imamo nešto više od desetljeća da se naviknemo na tu promjenu. Naravno, činjenica da se od sredine 2030. ili 2035. novi automobili s unutarnjim izgaranjem prestaju prodavati ne znači da u budućnosti na cestama neće biti vozila s dobrim starim pogonom.

No, njihov će broj početi dramatično padati, a prvi će vjerojatno umrijeti oni najdosadniji i najbezdušniji. Bivši voditelj Top Geara Richard Hammond sada je započeo proces "ubijanja" automobila koji nam neće trebati, a prve dvije žrtve prikazane su u njegovom najnovijem videu za Drivetribe kanal.

To je zapravo nova ideja za seriju i tim Drivetribea naporno je radio kako bi to mogao biti "najveći projekt koji su ikada snimili". Ideja se vrti oko činjenice da automobili s unutarnjim izgaranjem polako umiru i da planet treba spasiti samo najbolje primjerke svih proizvođača. Ne znamo koji su Hammondovi točni kriteriji, ali on kaže da neka vozila zaslužuju živjeti za sljedeće generacije, dok druga ne.

Slijedi više primjera i, iz nepoznatih razloga, smatramo da je Hammondov odabir prilično točan i pošten. Vidite, iako s Peugeotom 207 nema ništa loše, i iako je bio to lijep mali mainstream automobil, sigurno nema reputaciju koju je imao Peugeot 205. A u Hammondovom svijetu to znači da treba "umrijeti" i ostaviti mjesta za preživljavanje uzbudljivijih automobila.

Hammond želi automobilima koji više ne zaslužuju dati novi život i pretvoriti ih u vrtne dodatke i opremu. Da, dobro ste pročitali. Koliko god čudno zvučalo, ali ako imate oko 50 minuta da provedete s Hammondom i hrpom talentiranih mehaničara, video je definitivno vrijedan vaše pažnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 11:25