DETALJNO PRANJE

Ovaj Mustang Mach 1 iz 1970. godine je nakon tri godine stajanja dobio prvo pranje!

Videozapis prikazuje razliku između automobila koji samo dobro izgleda i automobila koji je propisno očišćen i pripremljen za aukciju
1970 Ford Mustang Mach 1
 YouTube Screenshot

Poznati detailer automobila Larry Kosilla, s YouTube kanala Ammo NYC vidio je automobile u daleko gorem stanju od ovog Mustanga Mach 1 iz 1970. godine. Iako se iz daljine čini u relativno prihvatljivom stanju, no detaljniji pogled pokazuje znatno ostarjelu boju prekrivenu prljavštinom.

Ovaj videozapis savršeno prikazuje razliku između automobila koji samo dobro izgleda i automobila koji je propisno očišćen i pripremljen za aukciju. Počevši, Larry praktičnom demonstracijom na ploči prikazuje koliko boja automobila može ostariti kako ogrebotine s vremenom odbijaju svjetlost s površine pod neugodnim kutevima.

image
1970 Ford Mustang Mach 1
RM Sotheby‘s

Nakon toga, proces ‘oživljavanja‘ Mustanga počinje poliranjem prvog sloja obojene površine. Tim procesom vraća se izvorni sjaj te se smanjuje kontrast između problematičnih područja i dobro očuvane površine. Mustang dobiva glatki sjajni izgled kojeg je imao na dan kad je izišao iz tvornice.

image
1970 Ford Mustang Mach 1
RM Sotheby‘s

Najveći izazov Larry pronalazi na poklopcu motora, gdje je namjerno ostavljena mat površina. Jednostavno poliranje bi pokvarilo izvornu mat teksturu i stvorilo nenamjeran sjaj, zbog čega Larry površinu tretira s kemikalijama.

image
1970 Ford Mustang Mach 1
RM Sotheby‘s

Mustang Mach 1 će sljedećeg mjeseca biti oglašen na RM Sotheby‘s aukcijskoj platformi u Auburnu u Indiani. Galerija detaljnih fotografija aukcijske kuće prikazuje kako detaljan tretman automobila može povratiti davno izgubljeni sjaj, čak i nakon godina stajanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:00