SKUPA ODLUKA

‘Oboje su krivi‘: Vozač Honde prošao kroz crveno pa udario u skupocjeni McLaren 570S

Što se tiče britanskog superautomobila, McLaren je ranije istog dana dobio nadogradnje u vrijednosti više od 700.000 kuna

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Tiha ljetna večer u Woodwardu u centru Detroita pretvorila se u noćnu moru za vlasnika jednog McLarena 570S. Naime, njegov tek nadograđeni superautomobil teško je oštećen u prometnoj nesreći s nečim što izgleda kao Hondin crossover koji je prošao kroz crveno svjetlo.

Snimka kamere električnog vozila parkiranog vrlo blizu raskrižja pokazuje što se točno dogodilo. Naime, video je objavio ViralHog na YouTubeu i iako nije baš "kristalne" kvalitete, prikazuje Hondu kako pokušava skrenuti lijevo ispred McLarena. Svijetlo na semaforu postalo je crveno kako se japansko vozilo približavalo, te se čini da je vozač pokušao proći na žuto svjetlo.

Što se tiče McLarena, britanski superauto je pokušavao zauzeti unutrašnju traku za skretanje kako bi prestigao ostatak prometa koji je čekao na crvenom svjetlu. Drugim riječima, McLaren je pretjecao kolonu, što je samo po sebi zabranjeno, i to iz pogrešne trake, zbog čega bi oba vozača trebala biti kažnjena.

Oba vozača svakako će imati problema u nadolazećim tjednima. Vozač Honde morat će se pobrinuti da njegovo osiguranje pokriva štetu nanesenu McLarenu, koja će sigurno biti ogromna. Vozač McLarena čak bi mogao izgubiti svoje vozilo ako su troškovi popravka previsoki i osiguravajuće društvo ga odluči proglasiti otpisanim.

Kao napomena, doznajemo kako je vlasnik superautomobila navodno ranije istog tjedna napravio nadogradnje na McLarenu u vrijednosti od otprilike 100.000 dolara (720.000 kuna), uključujući remap motora na 850 KS i neke elemente karoserije od karbonskih vlakana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:37