VIDEO

Novi Ford Mustang trebao bi stići 2025. godine: Američki ‘divlji konj‘ bi mogao ovako izgledati

Nakon što je 1960-ih izašao original, Mustang je počeo gubiti svoj identitet. Mustang II iz 1970-ih postao je "mekši" po linijama

2025. Ford Mustang (digitalni prikaz)

 YouTube Screenshot

Trenutni S550 Ford Mustang prodaje se već osam godina, a prije samo nekoliko mjeseci stigle su vijesti o njegovoj zamjeni. Sada, kada znamo da je novi Mustang na putu, zanima nas kako će izgledati. YouTube kanal TheSketchMonkey pokušao je odgovoriti na to pitanje u svom najnovijem videozapisu, stvorivši digitalni prikaz sljedeće generacije Fordovog popularnog modela.

Nakon što je 1960-ih izašao izvorni model, Mustang je polako počeo gubiti svoj identitet. Mustang II iz 1970-ih postao je "mekši" po linijama i izgubio nešto snage. Fox Body iz 80-ih i 90-ih počeo je gubiti Mustangove klasične dizajnerske značajke i proporcije. U vrijeme kada se New Edge pojavio u kasnim 90-ima, bio je Mustang samo po znački. No, sve se promijenilo s Mustangom iz 2005., i od tada je Mustang sve više vraćao svoj identitet.

image

2025. Ford Mustang (kamuflirani prototip)

YouTube Screenshot

Međutim, na temelju najnovijih špijunskih fotografija, čini se da se S650 nadovezuje na trend trenutnog S550 Mustanga. Izgleda da nova generacija gubi još više vizualne težine, oslanjajući se na sveobuhvatni jezik dizajna od svojih glomaznijih prethodnika. Po uzoru na Mustang Mach-E, TheSketchMonkey predviđa sportskiji dizajn u odnosu na "mišićaviji", s vitkim prednjim svjetlima i zaobljenom rešetkom sprijeda u kombinaciji sa sličnim proporcijama odlazećeg S550.

Općenito, digitalni prikaz izgleda vjerodostojno, i zaista bismo mogli očekivati nešto ovakvo. Međutim, nismo sigurni bismo li bili oduševljeni. Čini se da će samo vrijeme pokazati, a mi ćemo samo morati pričekati premijeru koja je predviđena za 2024. ili 2025. godinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:08