POGLEDAJTE VIDEO

Nije ga ni dočekao: Prilikom isporuke novom vlasniku razbijen rijetki i skupocjeni Ferrari Enzo

Od siline udarca Ferrariju je potpunosti odlomljen stražnji desni kotač, a velika oštećenja vidljiva su i na lijevoj strani vozila

Screenshot incidenta

 Instagram Screenshot

U siječnju ove godine pisali smo o prometnoj nesreći u Nizozemskoj u kojoj je mehaničar tijekom probne vožnje uoči isporuke kupcu razbio Ferrari Enzo, rijetki model nazvan po osnivaču tvrtke te jednog od najpoznatijih i najprestižnijih modela koji je ikad izašao iz pogona u Maranellu.

Slično se sada dogodilo i u Velikoj Britaniji, što potvrđuje da nikad ne znate kada i pod kojim okolnostima možete doživjeti prometnu nesreću. Naime zaposlenik jednog salona vozio je prodani, 3 milijuna eura vrijedan Ferrari Enzo novom vlasniku na britanskom otoku Jersey prilikom čega ga je uspio razbiti.

Jersey Evening Post izvještava da je kultni superautomobil prolazio pored semafora kada je vozač izgubio kontrolu i izletio preko rubne trake u suprotni smjer. Enzo je zatim udario u Hondu Jazz, a fotografije nesreće pokazuju da je bila teška.

Od siline udarca Ferrariju je gotovo u potpunosti odlomljen stražnji desni kotač, a velika oštećenja vidljiva su i na stražnjoj lijevoj strani vozila.

Izvješća pokazuju da se karoserija oštećenog Enza mogla vidjeti posvuda po cesti. Još jedna snimka posljedica nesreće pokazuje da je oštećen i prednji kraj Honde. Stariji vozač koji je sudjelovao u nesreći prebačen je u bolnicu, ali to je srećom bila samo mjera opreza.

Ograničen na samo 400 primjeraka, Ferrari Enzo proizvodio se između 2002. i 2004. Pokreće ga V12 atmosferski motor od 660 KS (485 kW). Kada je bio nov, Ferrari ga je naplaćivao 659.000 dolara (5 milijuna kuna), ali Road & Track izvještava da cijene ovih dana mogu doseći i 2 milijuna dolara (15.5 milijuna kuna).

Jersey Evening Post je u sljedećem postu napisao da policija još uvijek traži informacije vezane uz nesreću. Želi čuti sve svjedoke ili bilo koga tko ima bilo kakvu informaciju u vezi s tim. Kako bilo, pitanje je hoće li imati smisla popravljati ovako skup i rijedak Ferrari ili će osiguranje isplatiti štetu i otpisati auto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 13:58