POGLEDAJTE VIDEO

Nevjerojatno: U kuću ovog čovjeka do sad se 23 puta zaletio auto. ‘Navikneš se‘, kaže vlasnik

Minterovo osiguravajuće društvo platilo je postavljanje zidova od opeke i betonskih metalnih stupova

23 sudara auta u kuću

 Youtube screenshot

Svaki put kad se Ray Minter probudi uz glasnu buku koja trese njegovu kuću, ovaj stanovnik Kalifornije prvo pomisli da je potres. Međutim, tada shvati da je to samo još jedno vozilo koje je udarilo u njegov dom u San Joseu (SAD).

To se dosad dogodilo već 23 puta od 1972. i izgradnje autoceste u blizini, rekao je za KTVU.

"Volio bih da vam mogu reći da sam se uplašio, ali nakon godina ulijetanja automobila u moju kuću, već sam navikao", rekao je Minter za San Jose Spotlight.

U nesreći 2016., kamion GMC High Sierra iz 2016. koji je jurio 140 km/h završio je u Minterovoj dnevnoj sobi nakon što je uništio njegovu garažu i Hondu Accord.

Druge nesreće tijekom godina rušile su ograde, razbijala vozila, zgnječila poštanske sandučiće i zabila se u njegov dom.

"Četiri puta su išli čak do kuhinje", rekao je Minter i dodao da se nesreće većinom događa noću. "Svaki put kad bi doživjeli štetu, bili smo kod kuće."

Minterovo osiguravajuće društvo platilo je postavljanje zidova od opeke i betonskih metalnih stupova kako bi pokušalo zaštititi njegov dom, ali on ih je morao zamijeniti nakon posljednje nesreće, izvijestio je KTVU.

Vozila koja jure s autoceste Interstate 680 uzrokuju većinu nesreća, rekao je Minter za KTVU. Vozači krivo izračunaju brzinu i završe u njegovom dvorištu, ili u njegovoj kući pokušavajući skrenuti desno na ulicu.

"Grad kaže da je to odgovornost države jer autocesta pripada državi, a država krivi grad", rekao je Minter za San Jose Spotlight.

“Upravo sam odustao od pokušaja bilo kakvih razgovora.”

Gradski dužnosnici San Josea rekli su da su podnijeli zahtjev za bespovratna sredstva u milijunskom iznosu kako bi pokušali riješiti problem sanacijom tog dijela ceste i usporiti promet. Međutim to novo rješenje najavljeno je tek za 2026. jer se čeka odobrenje budžeta za javne radove.

Do tada, Minter kaže da će se nositi s problemom, baš kao što je činio proteklih 50 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 14:00