Omiljeni fiat

Napravili dokumentarac o njima: Na ovom otoku postoji više Fiat Pandi nego stanovnika

Proizvođač automobila posvetio je film radnicima tvornice Pomigliano d’Arco u Italiji, gdje se proizvodi trenutna generacija Fiat Pande

Fiat Panda

 Fiat

Fiat je napravio dokumentarni film pod nazivom “Pandelleria”, naglašavajući impresivan broj Pandi na talijanskom otoku Pantelleria. Proizvođač automobila posvetio je film radnicima tvornice Pomigliano d’Arco u Italiji, gdje se proizvodi trenutna generacija Fiat Pande.

Film sugerira da Pantelleria ima "više Pandi nego ljudi", što je teško povjerovati za mjesto s populacijom od 7335. Ipak, točnije zvuči tvrdnja da je na otoku “najveća gustoća Pandi na svijetu". Osim Pantellerije koja se nalazi na Siciliji, model je dominantna znamenitost u turističkim mjestima mediteranskih zemalja, kao popularna opcija za rent-a-car tvrtke.

image

Fiat Panda

Fiat

Dokumentarni film prikazuje 14 stanovnika Pantellerije koji unatoč različitim zanimanjima i podrijetlu (duhovni vodič, pčelar, poljoprivrednik, mehaničar, svećenik, glazbenik i još mnogo toga) imaju zajedničku ljubav prema kultnom gradskom automobilu.

Također se možemo diviti prekrasnom mediteranskom krajoliku, s obiljem epizodnih pojavljivanja sve tri generacije Fiat Pande. Film u trajanju od 30 minuta osmislio je Fiatov marketinški tim, režirao ga je Giovanni Troilo, a producirao Twister Film.

image

Fiat Panda

Fiat

Više od četiri desetljeća je prošlo od premijere prve generacije na Ženevskom sajmu automobila 1980., a ukupna prodaja dosegnula je blizu 8 milijuna jedinica. Druga generacija Pande pojavila se 2003., a trenutna treća generacija modela uslijedila je 2011.

image

Fiat Panda

Fiat

Unatoč svojoj starosti, potonja je i dalje najpopularniji europski gradski automobil (A-segment) u svom najnovijem blagom hibridnom obliku koji će se zadržati do 2026. Model drži 8% tržišnog udjela na domaćem tržištu u Italiji. Fiat trenutno radi na potpuno novoj električnoj Pandi za koju se očekuje da će biti crossover.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:02