razbio ferrari

Na švicarskom ‘hillclimbu‘ izletio Testarossom i udario u zid: Svi mu počeli pljeskati

Srećom, čini se da nitko od promatrača nije ozlijeđen, a jedan gledatelj počeo je sarkastično pljeskati nakon nesreće

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Iako se internet voli ismijavati s vozačima Mustanga i njihovom sklonošću sudjelovanja u nesrećama, čini se da se to može dogoditi zaista svima, čak i profesionalnim vozačima "hillclimba". Nesreća na događaju održanom u listopadu u Švicarskoj savršen je primjer za to. U incidentu se crvena Testarossa zabila u zid, alarmantno blizu gledatelja.

Srećom, čini se da nitko od promatrača nije ozlijeđen, a jedan gledatelj počeo je sarkastično pljeskati nakon što se klasični superautomobil zaustavio. Nesreća se dogodila u Michelskreuz Rennenu u Švicarskoj, nedaleko Lucerna.

Gledano iz više kutova, čini se da je vozač jednostavno pogrešno procijenio duljinu zavoja i završio u učinkovitom pokušaju da ga presiječe.

Njegov pokušaj, međutim, brzo je zaustavio niski betonski zid, koji je ozbiljno oštetio prednji dio Ferrarija. Prema YouTube videu, sve se dogodilo 9. listopada, a dan prije Testarossa je također pretrpjela manju nesreću.

Iako nema naznaka o stanju vozača, čini se da nesreća nije bila pretjerano teška. Na sreću svih uključenih. Šteta na automobilu, vozačev novčanik i njegov ego vjerojatno će biti vrlo ozbiljni, a nesreća pokazuje koliko je riskantno sudjelovati klasikom u motosportu. Svašta se može dogoditi, a ulozi su veći samo kod starijih vozila.

Ferrari Testarossa proizvodila se 12 godina, od 1984. do 1996., a pokretao ga je 4,9-litreni motor s položenih 12 cilindara sposoban za 390 KS (287 kW) pri 6300/min i 490 Nm okretnog momenta pri 4500/min, zbog čega nije teško razumjeti zašto je vozač izgubio kontrolu nad automobilom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:32