IZNENAĐENI?

Može li Tesla Model S ‘držati korak‘ sa starim F1 bolidom s V10 motorom na utrci ubrzanja?

Kako bi testirali koliko je zapravo brza, britanski YouTube kanal stavio ju je ‘rame uz rame‘ s Benetton Formulom 1 iz doba V10
F1 Benetton i Tesla Model S (P100D)
 YouTube Screenshot

Kakvo god imali mišljenje o električnim automobilima, činjenica je da je Tesla Model S sve iznenadila svojim ubrzanjem. Kako bi testirali koliko je zapravo brza, britanski YouTube kanal 'Driven Media' stavio ju je 'rame uz rame' s Benetton Formulom 1 iz doba V10.

Riječ je o P100D verziji Modela S, koja je nekada bila vodeća izvedba električne limuzine, no zatim ju je zamijenio Model S Performance (Raven). Performanse električne limuzine nedavno su opet podignute Plaid izvedbom, no P100D i dalje ostaje vrlo impresivan automobil.

Na početku utrke Model S uzima prednost zahvaljujući sustavu pogona na sva četiri kotača, koji se pokazao mnogo učinkovitijim pri prijenosu snage na asfalt od stražnjeg pogona F1 automobila. Međutim, Benetton zatim počinje brzo 'skupljati' brzinu i prolazi pored Tesle, na kraju prešavši četvrt milje za 9,6 sekundi, u odnosu na Teslinih 10,8 sekundi.

U drugoj utrci, u kojoj su natjecatelji kretali od 64 km/h (40 mph), trenutni moment Tesle daje joj opet malo prednosti. Ubrzo nakon toga, F1 bolid ponovno uzima pobjedu.

Osim toga, ekipa iz 'Driven Media' održali su još drugih testova. U prvom od njih, dvojac je za cilj imao krenuti s crte, udariti 161 km/h (100 mph), i zatim se brzo zaustaviti. Nakon toga, Tesla i Benetton F1 testirani su kako bi se utvrdilo koji od automobila ima prednost u upravljanju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. svibanj 2024 02:34