POGLEDAJTE VIDEO

Može li sportski sedan pratiti super auto? Odgovor na to daje utrka BMW-a M5 CS i Ferrarija 812

Danas nije neuobičajeno vidjeti limuzine s visokim performansama, ali mogu li one pratiti korak današnjih superautomobila?

BMW M5 CS i Ferrari 812 Superfast

 YouTube Screenshot

Danas nije neuobičajeno vidjeti limuzine s visokim performansama i izvanrednom količinom snage, ali mogu li one pratiti korak današnjih superautomobila? To je pitanje na koje je Carwow u svom najnovijem videozapisu pokušao odgovoriti, stavivši rame uz rame BMW M5 CS i Ferrari 812 Superfast.

image

BMW M5 CS

YouTube Screenshot

Počnimo s brojkama. BMW M5 CS razvija 635 KS (468 kW) i 750 Nm okretnog momenta iz svog 4,4-litrenog twin-turbo V8 motora, i težak je 1866 kilograma. S druge strane, Ferrari 812 Superfast sposoban je za 799 KS (588 kW) i 717 Nm okretnog momenta iz atmosferskog 6,5-litrenog V12 motora, a i nešto je lakši s 1630 kilograma.

image

Ferrari 812 Superfast

YouTube Screenshot

To znači da, iako je BMW teži i ima manje snage, prednost pri lansiranju mu daje veći okretni moment i pogon na sva četiri kotača. U prvoj utrci, BMW je pri lansiranju "uništio" Ferrarija i uspio ostati na prvom mjestu do cilja. U drugoj utrci imamo sličan rezultat na startu, ali ovaj put je Ferrari startao bolje, što mu je omogućilo tijesnu pobjedu na kraju utrke. Treća utrka doživjela je gotovo identičan ishod kao i druga, osim toga što je ovaj put BMW uzeo pobjedu.

Zatim su dva automobila testirana u kotrljajućoj utrci ubrzanja, pri čemu je uklonjena BMW-ova prednost pogona na sva četiri kotača. Nije iznenađujuće da je Ferrari s preko 150 KS i oko 200 kg razlike ostavio BMW u prašini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:51