‘DRAG RACE‘

Može li se Lamborghini Huracan Performante natjecati s MotoGP motociklom na ravnoj liniji?

Na papiru, dvojac se prilično dobro slaže. Očito je da Lambo ima značajnu prednost u snazi, ali također teži znatno više s 1507 kg

KTM MotoGP motocikl i Lamborghini Huracan Performante Spyder

 YouTube Screenshot

Jasno da su MotoGP motocikli iznimno brzi, ali može li se Lamborghini Huracan Performante Spyder, opremljen s dva turba i 1100 KS, natjecati s jednim na ravnoj liniji?

image

Lamborghini Huracan Performante Spyder

KTM MotoGP motocikl

Kako bi odgovorio na to pitanje, CarWow je nedavno odveo ovaj dvojac na niz testova performansi. Za upravljačem modificiranog Lamborghinija bio je Matt Watson, dok je KTM MotoGP motocikl vozio bivši trkač Dani Pedrosa, koji se naširoko smatra jednim od najboljih motociklista koji nikada nije osvojio MotoGP prvenstvo.

image

KTM MotoGP motocikl

YouTube Screenshot

Na papiru, dvojac se prilično dobro slaže. Očito je da Lambo ima značajnu prednost u snazi, ali također teži znatno više s 1507 kilograma. To je otprilike deset puta više od težine KTM-a, kojeg pogoni 1,0-litreni atmosferski četverocilindrični motor s približno 270 KS i okretnim momentom od 120 Nm.

U prvoj utrci između njih dvije, pogon na sva četiri kotača Lamborghinija daje mu prednost u početku utrke, ali motocikl brzo prestiže talijanski superautomobil i odnosi laganu pobjedu. Druga utrka nije išla tako dobro za Pedrosu jer je brzo pustio kvačilo, pa se mučio s hvatanjem trakcije. Ovdje je Lamborghini odnio pobjedu.

U trećoj i posljednjoj utrci, Huracan je još jednom dobio sličan start, ali kao i u prvoj, MotoGP motocikl ga je prešao i odnio još jednu pobjedu. U kotrljajućoj utrci, Lamborghini je iznimno brz zahvaljujući svom paru turba, no ipak, ne može držati korak s KTM-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:56