TUNING

Moderna pretvorba: Ovo je Alfa Romeo GT Sud-Est, Brera s licem Giulie Quadrifoglio

Tim iz Italije je htio unaprijediti uspješan recept, pa su kreirali pretvorbu GT Sud-Est inspiriranu modernijom Giulijom Quadrifoglio

Alfa Romeo Brera GT Sud-Est

 PariS‘5 GaraGe

Alfa Romeo Brera prodavala se između 2005. i 2010., i iako serijska verzija nije bila tako upečatljiva kao konceptni automobil iz 2002., još uvijek se smatra vrlo elegantnim automobilom. Tim iz Italije, međutim, želio je unaprijediti već uspješan recept, pa su kreirali pretvorbu GT Sud-Est inspiriranu modernijom Giulijom Quadrifoglio.

Quintin Parisini je vlasnik prvog GT Sud-Esta, koji je nastao uz pomoć Frenza Choppera, voditelja u limarskoj radionici PariS’5 GaraGe. Pretvorba je trajala gotovo godinu dana, ali stvarni posao može završiti dvoje ili troje ljudi u četiri mjeseca.

image

Alfa Romeo Brera GT Sud-Est

PariS‘5 GaraGe

Sve je počelo skidanjem prednjeg kraja automobila donatora. Standardno Brerino lice, koje dijeli s modelom 159 iz istog doba, zamijenjeno je novim branikom, rešetkom i prednjim svjetlima preuzetima s Giulie Quadrifoglio. Problem je u tome što Brera s prednjim pogonom ima znatno dulji prednji prevjes od Giulie sa stražnjim pogonom, što je znatno otežalo projekt.

image

Alfa Romeo Brera GT Sud-Est

PariS‘5 GaraGe

Stoga je tim započeo s izradom novih prednjih blatobrana, popunjavajući praznine i proširujući Breru u tom procesu. Dodatni materijal učinio je da zatamnjena prednja svjetla izgledaju vitkije, a izbočeni poklopac motora s ventilacijom također je izrađen po narudžbi kako bi odgovarao linijama glomaznijeg prednjeg dijela.

image

Alfa Romeo Brera GT Sud-Est

PariS‘5 GaraGe

Sličan tretman korišten je za šire stražnje blatobrane, redizajnirane bočne pragove i poklopce stražnjih bočnih prozora. Agresivni difuzor, istaknutiji stražnji spojler i par naknadnih stražnjih svjetala s LED grafikom koja podsjeća na Tonale upotpunili su izgled GT Sud-Esta.

image

Alfa Romeo Brera GT Sud-Est

PariS‘5 GaraGe

GT Sud-Est je prvotno zamišljen s GM-ovim 3,2-litrenim V6 JTS motorom koji je bio ugrađen u glavnu varijantu Brere. Busso je sposoban za 260 KS (191 kW) u standardnom obliku, ali s Autodelta J5 kompletom koji uključuje kompresor snaga raste do 348 KS (256 kW).

image

Alfa Romeo Brera GT Sud-Est

PariS‘5 GaraGe

Za svakoga tko želi GT Sud-Est, cijena za pretvorbu počinje od 20.000 eura, ne uključujući donatorsku Breru. PariS’5 GaraGe također nudi izbor različitih materijala uključujući kevlar i karbonska vlakna, očito po višoj cijeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 07:36