EKSPERIMENT

Mehaničar pokušao ‘ubiti‘ dizelski motor vodom, ali se iznenadio: ‘Pa sada radi još bolje‘

Mehaničar je zavezao zupčastu letvu mlaznica motora kako bi punio gorivo odmah nakon pokretanja

Dizelski motor

 YouTube Screenshot

Postoji velika količina raznih mitova o dvotaktnim dizelskim motorima. Nikad nisu bili najučinkovitiji, ali su vjerojatno bili najizdržljiviji. U ovom videozapisu, jedan mehaničar koji ima cijeli kanal posvećen eksperimentiranju s ovakvim dizelašima, pokušao je naškoditi skromnom 8V71.

Ovaj put, on je odlučio staviti crijevo za vodu izravno u puhalo, komponentu ključnu za rad dvotaktnog dizelaša koji zahtijeva mehaničko ubacivanje zraka u komoru za izgaranje. Pomislili biste, dakle, da bi uvođenje vode u jednadžbu izazvalo probleme zbog hidro blokade.

Mehaničar je zavezao zupčastu letvu mlaznica motora kako bi punio gorivo odmah nakon pokretanja. Ova metoda dokazano izaziva kaos, ali ipak treba neko vrijeme da izazove nepopravljivu štetu. Ovako je radio oko minutu prije nego što je crijevo za vodu uključeno, i umjesto da se motor ugasi, zapravo je pomoglo ohladiti motor i smanjiti broj okretaja.

U videu možete vidjeti da ovo počinje oko 7:25 i ne prestaje sve do 12 minuta. Teško je točno reći koliko je dugo 8V71 radio na dizel i vodu, ali možemo pretpostaviti da je prošao nekoliko minuta bez većih nuspojava. Nakon što su isključili crijevo, trebalo je otprilike minutu da se Detroit pregrije.

Sigurni smo da će ovaj tip pokušati sabotirati još motora u budućnosti, budući da mu je ovo već četvrti. Unatoč svojim destruktivnim navikama, on je očito mehaničar koji se snalazi s teškim strojevima, a njegov kanal to dokazuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 23:42