pogledajte video

"Labuđe jezero" na Las Vegas Stripu: Pogledajte kako funkcionira nova cool značajka Mercedesa EQG

Ostaje za vidjeti hoće li značajka ostati u serijskom modelu EQG-a za koji se očekuje da će biti lansiran kasnije ove godine

Prototip EQG

 youtube screenshot

Mercedes je napravio show u Las Vegasu: pogledajte impresivan "ples" prototipova buduće električne G-klase na "Stripu", žili kucavici grada kocke u pustinji Nevade. Ova neobična prezentacija održana je prilikom sajma potrošačke elektronike CES. Vrlo efektna predstava koju možete vidjeti na snimci pokazuje kako električne G-klase sinkronizirano izvode okrete od 360 stupnjeva.

Ova spektakularna demonstracija zapravo je priređena kao bi Mercedes pokazao da EQG može izvesti okrete "poput tenka" zahvaljujući električnim motorima koji pokreću svaki kotač, omogućujući vozilu da se rotira oko svoje osi. Iako je trenutno marketinški atraktivna i jako privlači pažnju više i od GLS-a koji "skakuće" ili nove Panamere koja "pleše", ostaje za vidjeti hoće li značajka ostati u serijskom modelu EQG-a za koji se očekuje da će biti lansiran kasnije ove godine. Video youtubera Shmeeja pokazuje kako taj "ples" izgleda.

Električni EQG se temelji na posebnoj platformi karoserije na okviru prilagođenoj električnim vozilima (EV) i koristi karbonske kevlar panele podvozja kako bi zaštitio komponente pogonskog sklopa. Iako podaci o pogonskom sklopu nisu dostupni, četiri elektromotora najavljuju da će imati barem 600 do 670 konjskih snaga, dok će litij-ionska baterija s kemijskim sastavom od silicijske anode omogućiti veći domet od impresivnih 500 kilometara.

S obzirom na tehničke inovacije i marketinški potencijal, sinkronizirani okreti električne G-klase dodaju dozu uzbuđenja i impresivnosti pred nadolazeću premijeru serijskog modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:33