ZABORAVLJEN U VREMENU

Kultni DeLorean DMC-12 sa 1500 km na satu pronađen netaknut u staji nakon dva desetljeća

DeLorean DMC-12 s malom kilometražom upravo je izvučen iz štaglja u južnom Wisconsinu i uskoro bi mogao ponovno na cestu

DeLorean DMC-12

 YouTube Screenshot

DeLorean DMC-12 s malom kilometražom upravo je izvučen iz štaglja u južnom Wisconsinu u SAD-u i sada s novim vlasnikom, uskoro bi mogao ponovno na cestu.

Ovog konkretnog DeLoreana otkrio je vlasnik restauratorske tvrtke DeLorean Midwest, Michael McElhattan, skrivenog u stražnjem dijelu staje. Pronađen je prekriven debelim slojem prašine i očito je stajao na istom mjestu više od 20 godina.

Što se tiče brojača kilometara, on pokazuje brojku od samo 977 milja (1572 km), za što vam ne moramo objašnjavati da je iznimno nizak broj s obzirom na to da je auto proizveden 1981. godine.

DeLorean je stajao toliko dugo da je počeo tonuti u zemljani pod staje. Otvaranjem ključa otkriva se da podupirači korišteni za Gullwing vrata ostaju potpuno funkcionalni nakon svih ovih godina, ali obitelj miševa koristila ga je kao dom nekoliko godina, ostavljajući ga s užasnim smradom i izmetom posvuda. Zapravo, YouTube video s detaljima o automobilu prikazuje mnoštvo miševa koji trčkaraju u automobilu.

Pogled ispod DMC-12 pokazuje da ima malo površinske hrđe na upravljačkim polugama, kao i hrđe na nekim vijcima oko korita ulja. Međutim, čini se da je okvir vozila u dobrom stanju i nema znakova da je ikada vozio po posoljenim cestama. Pogled na broj šasije otkriva da je ovo #1072 i stoga se smatra jednom od ranih verzija.

Tim je svojim kamionetom uspio izvući auto i iznijeti ga u vanjski svijet prvi put nakon dva desetljeća. S obzirom na to koliko je dugo stajao i nije korišten, u relativno je dobrom stanju. Zapravo, čak mu ni "nebo" kabine ne pada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 04:31