pogledajte video

Košta kao luksuzni brod: Ovo je najbolji i najskuplji Rolls-Royce ikad - La Rose Noire Droptail

Jedinstveni Rolls-Royce izrađen prema ukusu neimenovanog kupca predstavljen je u Montereyu

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

 Rolls-Royce

Specijalan odjel Rolls-Royce Coachbuild postoji zbog kupaca koji ne žele "jednostavan serijski" Rolls-Royce već nešto izrađeno prema vlastitom ukusu, koliko košta, da košta i upravo je predstavio svoje najnovije remek-djelo tijekom Monterey Car Weeka u SAD. Ovaj super ekskluzivan model zove se La Rose Noire Droptail i prvi je od samo četiri planirana primjerka za koje će naručitelji sami definirati sve specifikacije poput boja,materijala i slično.

image

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Rolls-Royce

La Rose Noire Droptail inspiriran je francuskom ružom baršunaste boje poznatom kao Noir Baccara, koja je bila omiljeni cvijet majke obitelji koja je naručila auto. Lakiran je, dakle, u jedinstvenu crvenu boju koja u tami djeluje gotovo crno te ima biserno crveni sjaj na svjetlu. Rolls-Royce je napravio ovu posebnu boju kombinirajući dvije nijanse - crvenu "First love" i crnu "Mystery" koja se ručno nanosila 150 puta kako bi se dobio željeni efekt.

image

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Rolls-Royce

Za razliku od dosadašnjih posebnih modela Rolls-Royce Sweptaila i Boat Taila, Droptail se ne temelji na istoj platformi "Architecture of Luxury" kao Cullinan, Ghost i Phantom već ima novi monokok okvir od čelika, aluminija i karbonskih vlakana. Iako je platforma nova pogonski sklop je poznati 6,75-litreni V12 s dva turba koji isporučuje 593 KS i 840 Nm okretnog momenta. Kod ovakvog automobila to nisu najbitlije brojke, no poznati su podaci najveće brzine: od 0 do 100 km/h ubrzava za 5 sekundi i vozi do 250 km/h.

image

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Rolls-Royce

Nadalje, jedinstveni vanjski dizajn odmah razlikuje Droptail od svih ostalih Rolls-Royce modela. Prednji kraj je relativno konvencionalan s velikom kromiranom rešetkom i tankim LED prednjim glavnim i dnevnim svjetlima. Karoserija je elegantna duž bočnih strana, sužavajući se prema vrlo specifično dizajniranom stražnjem kraju sa setom stražnjih svjetala kakva još nismo vidjeli kod drugih Rolls-Royce modela.

Rolls-Royce je također Droptailu dodao elegantni spojler i originalni stražnji poklopac. Čak ima i uklonjivu krovnu ploču izrađenu od karbonskih vlakana.

image

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Rolls-Royce

Ipak, kod ovog Rolls-Roycea unutrašnjost je najznačajniji element. Bilo je potrebno gotovo dvije godine i 1603 drvenih panela koji su majstori stručno obradili i u gradili u kabinu. Kabina je zaista složeno umjetničko djelo kojom dominira motiv padajućih latica ruže, a sjedala su prekrivena kombinacijom "True Love" crvene i "Mystery" crvene kože, dok se u središtu ploče nalazi jedinstveni sat Audemars Piguet.

image

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Rolls-Royce

Ovaj kronograf napravljen samo za ovaj auto ima crvene "kazaljke" i crveni unutarnji okvir, a zanimljivo je da se sat može odvojiti pritiskom na gumb i nositi s remenom na zapešću. Kao da to sve nije bilo dovoljno, obitelj koja je naručila automobil također je poželjela jedinstvenu škrinju za šampanjac Rolls-Royce. Otvara se pritiskom na gumb i sadrži ručno puhane kristalne čaše za šampanjac i pladanj za posluživanje.

image

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Rolls-Royce

U Rolls-Royceu nisu rekli koliko će svaki od četiri modela Droptail koštati, ali procjena je kako je riječ o 30 milijuna eura...

image

Rolls-Royce La Rose Noire Droptail

Rolls-Royce
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:42