ALI ZAŠTO?

Klimatski aktivisti prosipali gotovo 10 kila brašna na BMW M1 kojeg je oslikao Andy Warhol

Članovi Ultima Generazionea došli su se u muzej u Milanu koji je izložio čuveni BMW M1 kojeg je oslikao Andy Warhol

Prosvjed klimatskih aktivista

 Twitter Screenshot

Klimatski aktivisti ne miruju... Nastavljaju sa svojim dramatičnim performansima, pa su tako sada ‘napali‘ jedan od najlegendarnijih BMW-ovih umjetničkih automobila u povijesti. Prema Reutersu, članovi Ultima Generazionea došli su se u muzej u Milanu u Italiji koji je izložio kultni BMW M1 kojeg je oslikao Andy Warhol.

image

Prosvjed klimatskih aktivista

Twitter Screenshot

Aktivisti su zatim na Twitteru ponosno priznali da je brašno njihovo djelo i objavila da je izlaganje BMW-a "apsurdno skandalozno" jer su svi "ostali ravnodušni" na činjenicu da tisuće ljudi već umire od klimatske krize. Zatim su napisali: "“Naše društvo je opsjednuto predmetima, ali nije zainteresirano za zaštitu budućnosti svoje djece. Ne možemo to prihvatiti!”

Dok je to dovoljno da zakolutate očima, grupa je nastavila sa zahtjevom da se automobili s unutarnjim izgaranjem prestanu proizvoditi do 2025. godine, zahtijevajući također više energije dobivene iz vjetra i sunca. Najnoviji incident dogodio se nakon što su članovi Extinction Rebelliona otišli na Paris Motor Show i zalijepili se za Ferrarije te ih polili crnom tekućinom – za koju se vjeruje da je ulje.

Prije toga, članovi Scientist Rebelliona zalijepili su se za pod Porscheovog izložbenog prostora u Autostadtu u Wolfsburgu u Njemačkoj. Potonji se incident obrušio na prosvjednike jer se jedan od njih žalio da su službenici odbili njihov "zahtjev da nam daju zdjelu za mokrenje i nuždu na pristojan način dok smo zalijepljeni". Taj je tweet izazvao veliku pozornost...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:19