POGLEDAJTE VIDEO

Kakav projekt! U Ferrari 308 ubacili Hondin motor i još mu povećali snagu na 1000 KS

Da biste dobili osnovnu predodžbu o tome koliko je posla zahtijevao ovaj projekt, voditelj videa počinje s nekim brojkama

Ferrari 308 K24 swap

 YouTube Screenshot

U svijetu naknadnih modifikacija i konverzija doslovce nema ograničenja. Za neke, projekt o kojem ćemo danas govoriti može izgledati kao svetogrđe, ali mi zapravo smatramo da rezultat izgleda dobro.

U ožujku ove godine već smo vidjeli bijeli Ferrari 308 GTBi, koji je tada još bio u originalnoj žutoj boji. Automobil je potom dobio Hondin 4-cilindarski motor K24 s turbo punjačem. Cijeli projekt sada je u potpunosti završen i tu je 20-minutni video koji sve detaljno prikazuje. Moramo priznati da ovaj Ferrari izgleda apsolutno zapanjujuće.

Da biste dobili osnovnu predodžbu o tome koliko je posla zahtijevao ovaj projekt, voditelj videa počinje s nekim brojkama. Sve je počelo prije 700-tinjak dana, a o procesu razvoja i sklapanja automobila snimljeno je točno 115 epizoda. Sportski je automobil nedavno predstavljen na SEMA-i u Las Vegasu, a devet dana prije događaja popis zadataka koje je još trebalo obaviti bio je suludo dug.

Zbog toga je vlasnik automobila pozvao tri prijatelja kako bi sve uspio završiti. Vjerojatno najdojmljiviji dio ovog posljednjeg poteza bilo je "wrapanje" cijele karoserije koje je jedna profesionalna tvrtka obavila u nekoliko dana.

image

Ferrari 308 K24 swap

YouTube Screenshot

Postoji mnogo, mnogo zanimljivih detalja koji okružuju cijeli projekt, a o njima možete saznati u videu. Ako vam nedostaje originalna žuta boja - ne brinite, vlasnik kaže da će na kraju prefarbati stroj u tvorničku nijansu i veselimo se tom trenutku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:57