DRUGA ŠANSA

Izgledala je beznadno, ali nakon 40 godina ova BMW Isetta vraćena je u život i sada vozi

BMW Isettu je dizajnirao i stvorio Iso, a nakon što je BMW dobio licencu od talijanskog proizvođača, učinio ju je svojom

BMW Isetta

 YouTube Screenshot

BMW Isettu je dizajnirao i stvorio Iso, a nakon što je BMW dobio licencu od talijanskog proizvođača, učinio ju je svojom. Bila je pravi hit, posebno zbog svoje hvaljene učinkovitosti od 3 l/100 km. BMW je proizveo više od 160.000 jedinica originalnog automobila između 1955. i 1962. godine.

YouTube kanal Restored pronašao je jednu napuštenu u šumi. Riječ je o Isetti 300 iz 1959. godine, što znači da je predak modela Microlino koji je star više od 60 godina. Međutim, procjenjuje se da je ova zahrđala Isetta stajala više od 4 desetljeća.

image

BMW Isetta

BMW

Očekivano, bila je u prilično lošem stanju. Nakon 40 godina među lišćem, nekoliko dijelova mikroautomobila je već zahrđalo. Otvoreni krov mu nije sigurno pomogao u čuvanju dijelova unutrašnjosti, tako da je gotovo sve od kabine uništeno.

image

BMW Isetta

BMW

Ljudi iz Restoreda prvo su pokušali pokrenuti motor od 13 KS i 300 kubika kako bi vidjeli pokazuje li on znakove života. Bio je to dugotrajan proces koji je uključivao čišćenje i popravljanje ožičenja. Na kraju su u tome uspjeli.

image

BMW Isetta

BMW

Nakon brojnih pregleda i zamjena, uključujući novi set 10-inčnih naplataka i "white wall" guma, Isetta se vratila u život i ponovno je na cesti. Cijeli proces trajao je dva dana, a prvo odredište bila je autopraonica gdje je mikroauto dobio brzinsko tuširanje nakon 40 godina.

image

BMW Isetta

BMW

Zatim su dečki odlučili provjeriti maksimalnu brzinu koja Isetta može postići u svom oživljenom stanju. Ona je dosegla 72 km/h, što je iznad minimalnog ograničenja brzine na autocestama u većini država. Drago nam je vidjeti ovakve projekte, i nadamo se da će Isetta dobiti kompletnu restauraciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 13:26