EKSTREMNE MJERE

I tako se može boriti protiv buke i brzine. Vlasti u ovom gradu buldožerom uništile 92 vozila

Od prošle godine grad New York je zabranio vožnju za offroad motocikle i quadove, a sada su počeli uništavati zaplijenjena vozila

Uništavanje motocikala

 Twitter Screenshot

Vlasti New Yorka objavile su na društvenim mrežama spektakularan video u kojem buldožer gazi preko velikog broja poredanih motocikala i quadova. Konkretno, buldožer je uništio 92 vozila: offroad motocikala i quadova.

Na početku videa gradonačelnik New Yorka Eric Adams daje znak crno-bijelom kariranom zastavom te nakon toga ogroman buldožer kreće u svoj nemilosrdan pohod. Nakon što je pregazio sva vozila, buldožer se počne kretati unatrag i još jednom ih pregazi, da ne bi bilo zabune.

Ovim neobičnim i ekstremnim činom vlasti New Yorka željele su pokazati da su spremne ići do kraja u borbi protiv off road motocikala i quadova koji su u tom gradu zabranjeni.

Naime od prošle godine grad New York je zabranio vožnju za offroad motocikle i quadove jer su njihovi vozači često radili nered po cestama na koji su se stanovnici sve više žalili. Vozači su uznemiravali stanare turirajući glasne motocikle, prebrzom vožnjom, vožnjom na jednom kotaču i vožnjom po nogostupima.

"Danas se rješavamo ovih destruktivnih vozila koja su preplavila naše ulice. Danas ćemo ih uništiti kako nikad više ne bi terorizirali naš grad. Pretvorit ćemo ih u metalni otpad i nakon toga reciklirati", rekao je Adams na press konferenciji.

Iako je zabrana na snazi od prošle godine, neki vozači je nisu shvatili ozbiljno i namjerno prkose zakonu. Od početka ove godine policija je u New Yorku zaplijenila više od 2000 ilegalnih vozila. Adams je napomenuo da nisu htjeli prodavati ili donirati zaplijenjena vozila kako se ona ne bi opet vratila na ceste grada. Dodao je da mnogi zaplijenjena vozila nisu bila registrirana.

New York nije jedini grad u SAD-u koji je zabranio terenske motocikle i quadove. Naime, posljednjih godina oni su postali problem diljem SAD-a jer ih često koriste i kriminalci koji na njima mogu lakše pobjeći u gradskim gužvama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:16