SVJETSKA PREMIJERA

Foto, video: Dacia kakvu još nismo očekivali! Bigster Concept najavljuje SUV broj veći od Dustera

Sa 4,6 metra dužine, Bigster je tako gotovo jednako velik kao i Nissan X-Trail duljine 4640 mm
Dacia Bigster Concept
 Dacia

Već se godinama najavljuje veliki SUV Dacije, a danas je rumunjska kći Renaulta predstavljanjem konceptnog modela Bigster pokazala kako nije bila riječ samo o glasinama.

Studija dakle, najavljuje serijski SUV broj veći od postojećeg Dustera kojeg će lansirati do 2025. godine, prema službenim informacijama kako se moglo danas čuti na online press konferenciji grupe Renault. Usto, Bigsteru će se 2022. i 2024. pridružit će se još dva nova modela B segmenta.

Sa 4,6 metra dužine, Bigster je gotovo jednako velik kao i Nissan X-Trail (4640 mm) ili referenca u klasi Škoda Kodiaq (4697 mm). Pritom je od postojećeg Dustera Bigster dulji za lijepih 280 mm. Kao rezultat toga, u Daciji obećavaju vrlo prostranu unutrašnjost koja bi trebala raspolagati i opcijom trećeg reda sjedala.

image
Dacia Bigster Concept
Dacia

Izgledom je vrlo atraktivan, robustan te djeluje čvrsto off-roaderski, ali sa stajališta dizajna, Bigster ne sliči ni na jedan model iz trenutne Dacia game.

image
Dacia Bigster Concept
Dacia

Ima vrlo futuristički svjetlosni potpis sprijeda, masivnu oblogu na donjim dijelovima karoserije izrađenu od reciklirane plastike, te mišićav poklopac motora, široke blatobrane i vodoravna stražnja svjetla u obliku slova Y. Ako nas Dacia ne iznenadi, trebali bismo očekivati ​​manje dramatičan dizajn kada vozilo krene u proizvodnju za otprilike četiri godine.

image
Dacia Bigster Concept
Dacia

"Dacia Bigster Concept predstavlja evoluciju marke u dizajnu s daškom naočitosti i dizajnerske prepoznatljivosti", rekao je direktor dizajna Alejandro Mesonero-Romanos. "Dokazuje da pristupačnost ne znači i manju atraktivnost u nastupu. U Daciji vjerujemo da je to tako, a ovaj je automobil dokaz", dodao je.

image
Dacia Bigster Concept
Dacia

Novi veliki Dacia SUV će biti postavljen na platformu CMF-B koju već koriste novi Loganom i Sandero, Renault Clio i Captur te Nissan Juke i Note. Pogoni će biti objavljen u dogledno vrijeme, ali trebao bi sadržavati nekoliko benzinskih motora i barem jedan plug-in hibridni pogon kakav već koriste Renault modeli poput Captura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 22:46