‘NEMA NIŠTA‘

Čudan trend: Vlasnici ostavljaju otvorena vrata prtljažnika kako bi odvratili lopove od provale

Zamjenik načelnika policijske uprave San Francisca Garret Tom rekao je da ‘toliko toga može poći po zlu s tom metodom‘

SUV-ovi s otvorenim vratima prtljažnika

 YouTube Screenshot

Provale u automobile u Kaliforniji postale su toliko česte da se stvorio neobičan trend: mnogi vlasnici kad nisu za volanom automobila ostavlja otvorena vrata prtljažnika svojih parkiranih vozila kako bi odvratili lopove od provale.

Prošlog tjedna na mreži su objavljene fotografije dva SUV-a parkirana jedan pored drugog s otvorenim prtljažnikom. U razgovoru s lokalnim medijima, vlasnica jednog od dva SUV-a rekla je kako ostavlja otvoren prtljažnik kako bi potencijalnim lopovima pokazala da unutra nema ništa što bi oni mogli ukrasti.

Zamjenik načelnika policijske uprave San Francisca (SFPD) Garret Tom rekao je da 'toliko toga može poći po zlu s tom metodom', napominjući da lopovi lako mogu pristupiti prednjem dijelu vozila ako se prtljažnik ostavi otvoren, i pristupiti identifikacijskim dokumentima vlasnika u 'pretincu za rukavice'.

Krađe vozila skočile su za 32 posto u 2021. godini, a između rujna i listopada ove godine, porasle su za 25 posto. Podaci otkrivaju da je ove godine u Kaliforniji zabilježen porast provala vozila za 27 posto.

Službenik za javno informiranje SFPD-a Adam Lobsinger dodao je da bi mještani, čija su vozila mete krađa, trebali podnijeti policijska izvješća da identificiraju počinitelje, dok bi SFPD trebao povećati patrole u pogođenim područjima.

'S ovim podacima možemo identificirati žarišta kriminala, što nam omogućuje da budemo strateški bolji s našim osobljem i patrolama, te da provodimo učinkovitije operacije, brže reagiramo na zločine u tijeku i služimo kao vizualno odvraćanje potencijalnih kriminalaca', rekao je Lobsinger za Newsweek.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 04:34