DANAK NEISKUSTVU

20-godišnjak iznajmio Ferrari vrijedan 3 milijuna kuna pa napravio krš i lom u središtu grada

Navodno su vozač i suvozač, koji su izašli gotovo neozlijeđeni, imali samo 20 godina, a Ferrari je bio rentan

Sudar u Genovi

 supercar.fails Instagram screenshot

Fotografije rezultata silovitog sudara u centru talijanske Genove u kojem je sudjelovao jedan super skupi Ferrari F8 Spider te jedan Peugeot 308 posljednje generacije, postale su viralne na društvenim mrežama jer se ovako jako razbijeni skupocjeni model iz Maranella rijetko viđa.

Ne postoje fotografije ili video kako se ova prometna nesreća dogodila no čini se da je otvoreni Ferrari prije nego li je zapeo između francuskog kompakta i zida prethodno imao frontalni sudar. Nakon toga, vjerojatno je klizio uz zgradu prije nego li je zapeo i za Peugeot.

Šteta koju je talijanski superautomobil pretrpio je velika i vjerojatno je prešao točku nakon koje se popravak više ne isplati. Oštećenje stražnjeg i bočnog dijela može se popraviti, ali šteta sprijeda jednostavno je golema.

Navodno su vozač i suvozač, koji su izašli gotovo neozlijeđeni, imali samo 20 godina, automobil su iznajmili i nisu se mogli nositi sa snagom vozila od kojeg su očigledno tražili previše s premalo iskustva.

Treba imati na umu da Ferrari F8 Spider pokreće 3,9-litreni V8 twin-turbo motor od 720 KS i 770 Nm koji mu osigurava ubrzanje do 100 km/h za 2,9 sekundi i najveću brzinu od 340 km/h. Automobil vrijedan preračunato oko 3 milijuna kuna zbog takvih silovitih performansi ipak traži malo više vozačkog iskustva i hladnu glavu.

Ovo je, koliko je poznato već treći takav razbijen u posljednjih 18 mjeseci...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 21:55