GLUPA IDEJA

Zaposlenik autopraonice krišom odvezao rijetki Mercedes na vožnju i razbio ga. Vlasniku pozlilo

Moderni klasik Mercedes 500E je razbijen nakon što ga je zaposlenik autopraonice odlučio odvesti na vožnju od stotinu km

RIjetki Mercedes 500E za UK tržište, ilustracija

 Mercedes

Klasični Mercedes je razbijen nakon što ga je zaposlenik britanske autopraonice odlučio odvesti na vožnju od stotinu kilometara. 77-godišnji vlasnik Kevin Murphy opisao je svoj Mercedes-Benz 500E iz 1992. godine kao "cijenjeni rijetki automobil".

On ga je dovezao 41-godišnjem Omidu Abasu na pranje koje je platio 30 funti (263 kune), ali umjesto toga, Abas ga je odlučio odvesti na 90-minutnu vožnju od autopraonice u Runcornu do njegove kuće u Stockportu i natrag. Nesreća se dogodila samo desetak kilometara prije njegovog povratka, izvještava Manchester Evening News.

image

Pranje auta, ilustracija

Profimedia

Abas je policiji rekao da se nesreća dogodila nakon što je pokušao izbjeći miša na cesti. Sud je utvrdio da je automobilu pričinjena "značajna" šteta u vrijednosti nekoliko tisuća funti.

Nakon što je gospodin Murphy vratio po vozilo, jedan od samo 29 modela uvezenih u Ujedinjeno Kraljevstvo imao je potpuno uništen ovjes i automobil je bio praktički za otpis. Kasnije je otkriveno da Abas nikada nije položio vozački ispit u Velikoj Britaniji. Vlasnik je pozelenio od muke jer ga je čuvao i pazio poput kakvog dragulja.

image

Mercedes 500E

Mercedes

Kevin Murphy je rekao da je plavi Mercedes bio star 30 godina, te da je na satu imao samo 26.000 milja i obično ga je vozio njegov osobni vozač. "Sve servise je na njemu uvijek odrađivao Mercedes i ja sam posvetio mnogo truda održavanju automobila u besprijekornom stanju".

""Ovo je vrlo dugotrajan i težak proces. Brine me da će auto završiti na otpisu. "Trenutno nisam na gubitku jer nisu obavljeni nikakvi radovi, ali očekujem da ću platiti oko 5000 funti (50.000 kuna) vlastitog novca da se vozilo u potpunosti popravi".

Abas je na sudu priznao krivnju za oduzimanje tuđeg vozila i vožnju bez dozvole i osiguranja, te mu je zabranjeno upravljanje vozilom na 12 mjeseci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 10:07