prodaje se

Za posebnog klijenta: Ovaj Enzo je jedini kojeg je Ferrari pristao isporučiti u mat crnoj boji

Tu privilegiju imao je kupac iz brunejske kraljevske obitelji, koja je poznata po posebnom ukusu za automobile

2004. Ferrari Enzo

 RM Sotheby‘s

Sada je to gotovo teško zamisliti, ali 2004. godine, kada se Ferrari Enzo prodavao, mogućnosti boja za automobile talijanske marke bile su ograničene. Ipak, ovaj Enzo je bio ispred vremena na više načina i bio je jedini primjerak koji je ikada napustio tvornicu s mat crnom bojom.

image

2004. Ferrari Enzo

RM Sotheby‘s

Prema RM Sotheby‘s, samo je utjecaj prvobitnog kupca omogućio da ovaj automobil napusti tvornicu obojen u nijansi Nero Opaco. Sada je to jedna od najpopularnijih boja marke, no ovo je bio prvi Ferrarijev hiperautomobil ikada ukrašen mat bojom.

image

2004. Ferrari Enzo

RM Sotheby‘s

Tu privilegiju dobio je kupac koji je bio dio brunejske kraljevske obitelji, koja je poznata po posebnom ukusu kada je riječ o kupnji superautomobila. Ovaj Enzo isporučen je nov vlasniku u Londonu prije nego što je prevezen u Aziju.

image

2004. Ferrari Enzo

RM Sotheby‘s

Međutim, nedavno je vraćen u Carrozzeriju Zanasi, službenu lakirnicu za Ferrarijeve hiperautomobile. Tamo je njegov vlasnik navodno potrošio 110.000 eura (830.000 kuna) na ponovno lakiranje automobila, kozmetičke popravke i zamjenu predmeta poput ljepljivih prekidača i stražnjeg stakla na motoru.

image

2004. Ferrari Enzo

RM Sotheby‘s

Kao i kod drugih Enza, i ovog pokreće atmosferski, središnje postavljeni 6,0-litreni V12 koji razvija 660 KS (485 kW) i ima "redline" na 8200/min. Snaga se prenosi na stražnje kotače preko "F1" automatiziranog ručnog mjenjača. Unatoč tome što je jedinstven i pokazuje samo 5730 km na satu, prodaje se putem kuće RM Sotheby‘s s cijenom na upit.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 10:12