TUNING

Za bogataše s Istoka ima 650 KS: Sve samo ne suptilno, Manhart preradio Nissan Patrol Nismo

Nakon hrpe europskih automobila, njemački aftermarket stručnjak sada je odlučio dati malo svoje ‘magije‘ jednom japanskom vozilu

Manhart Nissan Patrol Nismo

 Manhart

Šesta generacija Nissana Patrola vani je već gotovo 13 godina, ali jedan tuner još uvijek misli da ovaj mitski terenac zaslužuje pažnju.

Iako se Manhart proslavio nadogradnjama BMW-a, njemački aftermarket stručnjak u posljednje je vrijeme razmišljao izvan bavarskih okvira s drugim projektima.

Vidjeli smo pojačane verzije Defendera, Audija RS3 i AMG SL-a. Nakon hrpe europskih automobila, sada je odlučio dati malo svoje ‘magije‘ jednom japanskom modelu.

image

Manhart Nissan Patrol Nismo

Manhart

Čak i ako ne razmišljamo o Manhartovoj tipično crno-zlatnoj livreji shvatit ćemo da ovo nije uobičajeni Patrol.

Doista, temelji se na aktualnijoj Nismo izvedbi koja je predstavljena krajem 2015. godine, prije nego što je poboljšana početkom prošle godine.

Dvobojni SUV na fotografijama započeo je kao ažurirani model prije nego što je dobio goleme 24-inčne naplatke, a također je malo spušten i izgleda "zlokobnije".

image

Manhart Nissan Patrol Nismo

Manhart

I dalje koristi 5,6-litreni V8, ali on više nije atmosferski. Manhart je ubacio supercharger kako bi povećao snagu na 650 KS i 600 Nm okretnog momenta.

Da se prisjetimo, standardni model na obje osovine izbacuje 428 KS i 560 Nm okretnog momenta preko sedamstupanjskog automatika. Osim viška snage, Patrol je od Manharta dobio prilagođeni ispušni sustav koji daje agresivniju zvučnu notu.

image

Manhart Nissan Patrol Nismo

Manhart

Ostaje nepoznato kako su supercharger i ostale nadogradnje utjecale na performanse, ali podsjetit ćemo vas da standardni Patrol Nismo ubrzava od 0 do 100 km/h za oko 7,3 sekunde. To i nije možda pretjerano impresivno, ali na umu treba imati da SUV teži nevjerojatnih 2665 kilograma.

image

Manhart Nissan Patrol Nismo

Manhart

Ekstravagantna crna i zlatna tema nastavlja se i unutra, u kombinaciji kože i alcantare, kojom je Manhart pokušao osvježiti unutrašnjost, koja izgleda pomalo zastarjelo kada je usporediti s najnovijim SUV-ovima. Iako su ovo zasad samo službeni renderi, tuner već prihvaća narudžbe za poboljšani SUV koji će se prodavati u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:23