3 MILIJUNA KUNA

Vlasnik ga je čuvao u originalnom stanju: Prodaje se WRC Ford Focus Colina McRaea iz 2001.

McRae je imao i nekoliko uspješnih "izleta" s Fordom, dok je bio za volanom prve generacije Focusa

WRC Ford Focus

 Silverstone Auctions

Kad se spomene legendarno ime Colina McRaea, većina ljudi ga povezuje sa Subaruom. To je sasvim u redu, jer je McRae osvojio svoj naslov Imprezom davne 1995. godine. Škotski prvak u reliju također je imao nekoliko uspješnih sezona sa Subaruom, pri čemu je završio drugi u utrkama za naslov 1996. i 1997. godine.

image

WRC Ford Focus

Silverstone Auctions

Međutim, bilo bi krivo povezivati McRaeov uspjeh isključivo sa Subaruom. Imao je i nekoliko uspješnih "izleta" s Fordom, dok je bio za volanom prve generacije Focusa. McRae se ponovno približio drugom mjestu 2001. godine, a automobil koji mu je pri tome pomogao sada se prodaje.

image

WRC Ford Focus

Silverstone Auctions

Ovaj Ford Focus WRC (Y4 FMC) iz 2001. ima dosta priča iza sebe. Svoj natjecateljski debi imao je tijekom sezone Acropolis Rallya. Pobijedio je u svom prvom nastupu i završio drugi na reliju Novog Zelanda.

Međutim, sezona ovog automobila 2001. je završila nakon što je McRae spektakularno prošao na četvrtoj specijalki relija VB. Nesreća je prekinula McRaeove nade za titulu te godine.

image

WRC Ford Focus

Silverstone Auctions

Unatoč tome, M-Sport Ford reli tim je obnovio Y4 FMC i čak se natjecao u nekim rundama tijekom sezone 2002. Iako nikada nije osvojio još jedan reli, automobil je imao plodnu karijeru u Engleskoj u BTRDA seriji. Nakon što se automobil povukao iz natjecanja, vraćen je u prvobitni izgled i specifikacije iz 2001. godine.

image

WRC Ford Focus

Silverstone Auctions

Njegov život nakon umirovljenja uglavnom se sastoji od nastupa na događajima kao što je Goodwood Festival brzine. Ali uskoro, Y4 FMC može završiti u dobrostojećoj kolekcionarskoj garaži za oko 300.000 do 350.000 funti (2,7 do 3,2 milijuna kuna). Prema Silverstone Auctions, automobil spreman za natjecanje "izuzetno je jednostavan za vožnju". Iako se ne preporučuje za svakodnevnu vožnju, budući vlasnik može reći da posjeduje pobjednički automobil legende relija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:05