je li to opasno?

Virusni video na društvenim mrežama: Stick dezodorans za uklanjanje cviljenja remena?

Mnogi pokretni dijelova automobila mogu uzrokovati ozbiljne probleme bez pravilnog održavanja

Trik sa stik dezodoransom

 Youtube screenshot

Motor automobila sastoji se od mnoštva pokretnih dijelova, a među njima, jedan od onih koji mogu donijeti najviše nelagode korisnicima bez pravilnog održavanja je remen. Razlog: njegovo trošenje nije toliko vidljivo kao kod drugih elemenata.

Ova važna "gumena traka" prenosi rotaciju radilice na bregaste osovine tako da otvaraju i zatvaraju usisne i ispušne ventile u pravo vrijeme. Ta se rotacija prenosi spajanjem niza remenica, a osim toga, ima i zatezač, kako bi se održala potrebna napetost za pravilan rad.

Ako remen počne emitirati karakteristično ‘cviljenje‘ koje se ponekad čuje u nekim automobilima, najvjerojatnije će imati pogrešnu napetost, ili prekomjerno trošenje i klizanje s jednom od remenica koje prihvaća.

Budući da je izrađena od gume i najlona s vremenom se troši, a svi proizvođači preporučuju promjenu u određenom roku, obično između 60.000 i 160.000 kilometara.

Ako se ovaj element pokvari, problem može biti ozbiljan, a naknadni popravak vrlo skup, za generalku motora. Povećanje temperature motora znak je da je remen "gotov". U svakom slučaju, najbolje je odmah se zaustaviti i isključiti motor, piše El Pais.

Međutim cviljenje je ono što nas često živcira, a trik kao podmazati remen da ne cvili pojavio se na internetu i društvenim mrežama

U nekoliko videozapisa možemo vidjeti kako neki rješava ovu buku razmazujući remen dezodoransi štapićem. Međutim to nije rješenje koje rješava problem, osim cviljenja...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:32