EPSKI PROJEKT

Video: je li ovo najluđa VW Buba ikad? Otac i sin izradili primjerak koji je veći i od Hummera!

Kod izrade šasije poslužila je baza Dodge kamioneta dok je pogonski stroj također iz Dodgea: 5,7-litreni V8 motor
Huge Bug
 Youtube screenshot

Volkswagen je prošlog ljeta izbacio Bubu iz ponude, ali model još uvijek ima bezbroj obožavatelja, posebice ako su u pitanju klasični primjerci.

Među njima su Scott Tupper i njegov otac, koji su sami izradili možda i najnevjerojatniju Bubu uopće. Već samo ime ovog projekta "Huge Bug" govori u kojem je smjeru išla prerada.
Naime, Tupperovi su izradili ogromnu Bubu koja izgleda baš poput originala ali koja je uvećana i koja u prometu djeluje upravo groteskno.

image
Huge Bug
Youtube screenshot

Kako su pojasnili u videu Ridiculous Ridesa, ideja je nastala kad su pomislili kako bi bilo lijepo imati klasičnu Bubu koja nije najmanja i najsporija u prometu (posebno izraženo u SAD) i kao rezultat tog "promišljanja" su odlučili napraviti Bubu koja je za 50 posto uvećana u odnosu na standardni model.

Međutim, ispostavilo se da se prema propisima takva Buba ne bi mogla registrirati u SAD pa su se bolje informirali i doznali kako je povećanje do 40 posto sasvim u redu i nije ilegalno.S tako postavljenim omjerom uvećanja, uzeli su Bubu Cabriolet iz 1959. godine te izradili digitalni primjerak na računalu, a nakon što je taj proces dovršen, povećali su različite komponente tijela automobila za 40 posto upotrijebivši originalne predloške.


Naravno, nisu mogli "razvući" samu šasiju pa su se poslužili bazom Dodge kamioneta te ga upogonili također Dodgeovim 5,7-litrenim V8 motorom. Krajnji rezultat izgleda upravo kao Volkswagen Buba, ali golema u usporedbi sa standardnim modelom.

Autentičan dizajn preseljen je i u kabinu, s nekoliko Dodge detalja poput mjerača, i usto, automobil je opremljen modernim blagodatima, uključujući električne prozore i brave, kao i grijana i ventilirana sjedala.

Tupperovi ne kriju da njihov projekt izaziva golemu pažnju gdje god da se pojavi kao i da su već dobili razne ponude za prodaju, međutim kažu kako će sigurno još dosta godina uživati u svojoj VW Bubi s pogledom na promet "s visoka".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:02