SRAZ GENERACIJA

Video: Evo odgovora može li nova Honda Civic Type-R držati korak s legendarnim NSX-om

Iako ima dva cilindra manje, sa svojih četiri proizvodi 320 KS i 400 Nm okretnog momenta, što je više od NSX-ovih 294 KS i 298 Nm
Usporedba Honde Civic i NSX
 Youtube Screenshot

Prije 30-ak godina, Civic nije mogao pratiti ni u kojem pogledu pratiti legendarni NSX, čak ni u Type-R izdanju. Nakon 30 godina razvoja, brojke novog Civica Type R-a izgledaju bolje od NSX-ovih, barem na papiru.

Iako ima dva cilindra manje, sa svojih četiri proizvodi 320 KS I 400 Nm okretnog momenta, što je više od NSX-ovih 294 KS i 298 Nm. I težina ide u korist Civicu. Prema Honda UK, peta generacija Civic Type-R-a teži 1,395 kilograma, što je za oko 35 kilograma manje od NSX-a.

Domaćin Fifth Gear-a, Jason Plato, impresioniran je Civicom: "japanski superautomobil lagano ulazi u zavoj i jednostavan je za rukovanje. Upravljanje je prekrasno. Stvarno je divan!".

Međutim, nije sve divno i krasno, te vozač British Touring Car Championship-a ima i par pritužbi. Dok je odskakivao u svom sjedalu, rekao je kako je ovjes previše krut i da je stražnji dio previše "zasađen". "Dobro bi došlo još malo rotacije. Stvar je previše kruta. Turistički automobili ne skaču ovoliko!".

Bez obzira na krutost, Platu je na stazi Castle Combe ostvario vrijeme od 1:17.5, što je znatno bolje od NSX-ovog vremena od 1:21,3. Iako Civic možda nikada neće biti ljepši od NSX-a, definitivno mu morate priznati da je brz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 01:04