teška frustracija

Ukrali mu istu Kiju četvrti put pa vratio auto u zastupništvo: ‘Kunem se, umoran sam od stresa‘

Vlasnik Kije hodao je četiri sata od trgovca Kije do svoje kuće, rekavši da se više ne može s tim nositi nositi

Kia zastupništvo SAD, ilustracija

 Getty images/Profimedia

Frustrirani vlasnik Kije, Behrouz Alimoradi, iz države Washington (SAD) vratio je svoj Sportage trgovcu nakon četvrte krađe, odlučivši se potom na četverosatnu pješačku avanturu do svoje kuće. Ovaj dramatičan potez rezultat je serije neugodnih iskustava s krađama povezanima s trendom "Kia Boyz" na društvenim mrežama.

Naime, Hyundai i Kia još su prošle godine postali u Sjedinjenim Državama lake mete zahvaljujući djelomično viralnim objavama na društvenim mrežama. Naime, ako je riječ o modernom automobilu proizvođača automobila koji ne koriste startanje pritiskom na gumb, lopovi mogu upaliti auto i odvesti se za manje od minute. Jedini potreban alat je nešto što se može pronaći u gotovo svakom vozilu - USB kabel.

Tijekom prošle godine zabilježen je porast krađa za obje marke. Sve je povezano s videozapisima "Kia Boysa" iz Milwaukeeja.

image

Kia Sportage

Kia

Nesretni Alimoradi je tako potrošio tisuće dolara na popravke svog Sportagea prethodne generacije, koji je bio meta krađa i vandalizma četiri puta u posljednje dvije godine. Posljednji incident dogodio se prošlog ponedjeljka kada mu je ponovno ukraden Sportage, a nakon što je policija pronašla vozilo, druga osoba ga je dodatno oštetila razbijanjem prozora. Umjesto da nastavi s popravcima, Alimoradi je odlučio odvesti vozilo do lokalnog zastupstva i tamo ga ostaviti.

Njegova odlučnost bila je toliko snažna da je radije krenuo pješice kući nego voziti svoju Kiju. U razgovoru s Fox 13, Alimoradi je izrazio svoju iscrpljenost, rekavši: "Umoran sam. Kunem se da sam umoran od ovog automobila. Ova situacija je jako loša. Ne želim to." Ostaje nejasno što će biti s vozilom, budući da zastupstvo nije željelo komentirati situaciju, pozivajući se na zakonska ograničenja.

Podsjetimo, u 2022. zabilježen je porast krađa određenih modela Hyundai i Kia vozila, potaknut viralnim videozapisima na društvenim mrežama koji prikazuju lakoću kojom se ta vozila mogu ukrasti.

Proizvođači automobila i lokalne vlasti su pokušali riješiti problem ažuriranjem softvera i dodavanjem opreme koja otežava krađu, no te mjere nisu bile dovoljne za zaustavljanje takvih akcija. Prema policiji Tacome, prošlog tjedna prijavljeno je 82 krađe automobila, a neka su vozila bila povezana s nasilnim zločinima.

Nedavno su osumnjičeni mladići, noseći maske, ukrali jednu Kiju i držali vozača na nišanu. Nakon policijske potjere, lopovi su pobjegli u šumu. Tjedan dana ranije, još jedna ukradena Kia sudjelovala je u incidentu na parkiralištu srednje škole u Tacomi, gdje je vozač uperio pištolj u zaštitara.

Već smo pisali o nevjerojatnim slučajevima krađa Kia i Hyundai vozila, pa tako i o jednom 14-godišnjaku koji je u SAD-u uhićen zbog nevjerojatne serije krađa i pokušaja krađa automobila, a još je nevjerojatnije da je svoj "zanat" naučio na društvenoj mreži TikTok.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:45