Biste li ljetovali ovdje?

U mediteranskom gradu završena bizarna nova obilaznica preko plaže: ‘Kupači sada barem imaju hlad‘

Gledajući u ove asfaltne trake uz samu obalu mora ne možemo a ne dati stanovništvu za pravo da je riječ o nakaradnom projektu

Twitter screenshot

Prošle su se godine vlasti u gradu Aleksandriji na sjevernoj obali Egipta našle na udaru kritika zbog provedbe projekta nadvožnjaka preko plaže (!) koji su stanovnici i stručnjaci prepoznali kao devastaciju obale te estetsku i ekološku katastrofu.

Bez obzira na to, gradnja nadvožnjaka koji služi kao svojevrsna obilaznica autoceste preko glavne javne plaže nazvanog Sadat Bridge završena je prije dva dana. Dužnosnici su ponovili kako je ovaj projekt bio neophodan kako bi se smanjile nesnosne prometne gužve u gradu, posebno tijekom ljeta kada dolazi veliki broj turista.

To što lokalno stanovništvo i dalje optužuje lokalnu samoupravu i arhitekte "tog rugla" za neovlašteni pristup aleksandrijskoj obali, sada više čini se nema nikakvu težinu.

Gledajući u ove asfaltne trake uz samu obalu mora ne možemo, a ne dati stanovništvu za pravo, no vlastima se činilo da u ovom gusto naseljenom gradu s 5 milijuna stanovnika i nije bilo drugih opcija kako smanjiti gužve.

Međutim, snimka postavljena na Twitter pokazuju da su gužve i dalje stravične i dok na novoj prometnici stoje automobili kupači i dalje zauzimaju mjesta uz Sredozemno more, kako se našalio jedan komentator na Redditu - uz smrad iz ispuha vozila, barem sada imaju besplatan hlad...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:04