TUNING

U G-Poweru pune ruke posla: Njihov BMW M5 CS pod nazivom ‘G5 CS‘ ima 900 KS i 1050 Nm!

Tunirana super limuzina je nastavak na G5M Hurricane RR, ali se temelji na još ekskluzivnijem modelu CS

G-Power G5M CS Hurricane RR

 G-Power

G-Power je poznat po svojim ludim modifikacijama BMW-a, a posljednji primjer je G5 CS Hurricane RR, koji donosi ogromno povećanje izlazne snage i obilje vizualnih modifikacija već posebnog BMW-a M5 CS-a ograničene proizvodnje.

image

G-Power G5M CS Hurricane RR

G-Power

Tunirana super limuzina je nastavak G5M Hurricane RR-a, ali umjesto da koristi običan M5 kao donorsko vozilo, temelji se na još ekskluzivnijem i još lakšem CS-u. Izvana, nitko ga neće zamijeniti sa serijskim BMW-om jer mu bodykit i naplatci pomažu da se istakne iz gomile, iako nismo sigurni da je CS-u takva pomoć potrebna.

image

G-Power G5M CS Hurricane RR

G-Power

Dodatne komponente uključuju Venturi RR/RS poklopac motora s integriranim ventilacijskim otvorima, Dynamic stražnje krilo i karbonske četverostruke ispušne cijevi koje savršeno pristaju tvorničkom razdjelniku i difuzoru od čistog karbona.

Tu su i novi 21-inčni naplatci sa zlatnom završnom obradom i pet dvostrukih krakova, koji su u kontrastu sa standardnom Frozen Deep Green Metallic nijansom.

image

G-Power G5M CS Hurricane RR

G-Power

Važnije promjene događaju se ispod poklopca motora - twin-turbo 4,4-litreni V8 dobio je niz hardverskih i softverskih nadogradnji. To uključuje kalibraciju kontrolne jedinice automobila, kovane klipove i klipnjače, trkaći filtar zraka, veće turbine i Deeptone ispušni sustav.

image

G-Power G5M CS Hurricane RR

G-Power

Kao rezultat toga, izlazna snaga je povećana na okruglih 900 KS (662 kW), dok najveći okretni moment doseže 1050 Nm. Ove brojke predstavljaju značajno unapređenje u odnosu na tvorničkih 636 KS (468 kW) i 750 Nm. G-Power je također podigao ograničenje maksimalne brzine na 333 km/h u slučaju da se nađete u žurbi na Autobahnu.

image

G-Power G5M CS Hurricane RR

G-Power

Ako se pitate koliko ovaj luksuz košta, odgovor je 119.000 eura (895.600 kuna) prema službenoj web-stranici, što gotovo udvostručuje cijenu tvorničkog automobila koja počinje od 142.995 dolara (1,05 milijuna kuna). Osim vodećeg G5M CS Hurricane RR-a sa svojim monstruoznim brojkama, G-Power također nudi nešto manje moćne pakete nadogradnji za M5 CS.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 00:46