TESLA BEZ KROVA

Stvoren za ljeto: Talijanski specijalist Ares Design Teslu Model S pretvorio u seksi kabriolet

Kako bi bili sigurni da je ova prerada sigurna Aresovi inženjeri ojačali su bočne dijelove ispod kokpita
Tesla Model S Cabriolet Ares Design
 Ares Design

Tvrtka Ares Design iz Modene je specijalizirana za naknadne karoserijske prerade automobila, a na ovim fotografijama vidite njihov prvi pokušaj pretvaranja Tesle Model S u pravi kabriolet s dvojim vratima. Zasad je riječ o konceptu koji samo pokazuje kako bi izgledala "prava stvar".

image
Tesla Model S Cabriolet Ares Design
Ares Design

Krov je platneni, a kad se sklopi smanjuje se prostor na stražnjoj klupi jer se pokrov sprema iza putničkog prostora te je stražnja klupa izrađena po mjeri. Usto bijela karoserija i bijela unutrašnjost izvedena od najfinije kože s dodatkom narančastih traka izgleda vrlo atraktivno.

Kako bi bili sigurni da je ova prerada sigurna kod sudara Aresovi inženjeri ojačali su bočne dijelove ispod kokpita i prostora za sjedenje. Iz slika ipak nije jasno postoji li i ugrađena zaštita od prevrtanja.

image
Tesla Model S Cabriolet Ares Design
Ares Design

"U Aresu imamo filozofiju zajedničkog stvaranja modela s klijentima koji sudjeluju "rame uz rame" s našim dizajnerima i inženjerima kako bi stvorili svoje vlastiti primjerak auta po mjeri i usluga je to jedinstvena za Ares", rekao je izvršni direktor Dany Bahar. "Ovaj projekt Tesle Cabriolet sjajan je primjer toga; samostalna izgradnja kod koje vidimo rezultate svojih beskompromisnih standarda."

image
Tesla Model S Cabriolet Ares Design
Ares Design

Nažalost, cijena nije objavljena no sigurno se ne radi o povoljnoj preradi s obzirom na količinu posla jer nedvojbeno, uklanjanje stražnjeg para vrata i produžavanje prednjih te stvaranje prostora za smještaj krov s potpuno novim plastičim pokrovom iznimno su zahtjevni zadaci i za inženje i za dizajnere.

image
Tesla Model S Cabriolet Ares Design
Ares Design

Vjerojatno je porasla i težina ionako teškog Tesle S no i dalje se može računati barem na 600 kilometara dosega s jednim punjejem baterije i ubrzanjem do 100 km/h za samo 2,3 sekunde...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 11:12