PRAVOSUĐE KOJE RADI SVOJ POSAO

STROGA KAZNA: Wayne Rooney zbog vožnje u pijanom stanju izgubio vozačku na čak 2 godine!

Osim što neće moći za upravljač 2 godine, poznati nogometaš morat će odraditi 100 sati dobrotvornog rada. Ovim potezom englesko pravosuđe je pokazalo da kod njih nema povlaštenih...
 The Sun

Prije nekoliko tjedana poznati nogometaš Wayne Rooney zaustavljen je dok je pod utjecajem alkohola vozio automobil djevojke koju je tu večer upoznao u pubu. Osim što se odmah našao u problemima sa svojom ženom kojoj će morati objasniti što je radio sa spomenutom djevojkom, sada je stigla i presuda vezana uz pijanu vožnju. Igrač Evertona priznao je da je pogriješio, a sud mu je odredio paprenu kaznu. Rooney je tako ostao bez vozačke na 2 godine, a uz to će morati odraditi 100 sati dobrotvornog rada. BBC otkriva kako je Rooney napuhao 3 puta više od maksimalne dozvoljene količine alkohola u krvi koja vrijedi u Engleskoj, što bi značilo da je u krvi imao 2,4 promila. Sudac je prilikom presude uzeo u obzir prijašnje incidente Rooneya, kao i kaznu za prebrzu vožnju koju je dobio prije godinu dana.

The Sun

Odvjetnik 31-godišnjeg nogometaša predlagao je sudu da Rooneyu ipak ne odrede spomenutih 100 sati dobrotvornog rada zbog njegovog rada s humanitarnim organizacijama, no sudac je izjavio kako je upravo taj dio kazne potreban kako bi Rooney shvatio svoju pogrešku. Rooney inače u svojoj kolekciji ima Audi SQ7 ABT, BMW i8, Range Rover Overfinch, Bentley Continental GT i Aston Martin Vanquish za čiji će upravljač moći legalno sjesti tek 2019. godine.

© Peter Powell

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 02:01