A TEK CIJENA...

Sjajne vijesti! Izvorni legendarni Land Rover Defender živi i dalje kao Bowler CSP 575 od 567 KS

Novi (stari) Defender naziva se CSP 575, a u prodaju kreće dogodine u ograničenom broju po očekivanoj cijeni od 200.000 funti
Bowler CSP 575
 Bowler

Tvrtka Bowler koju je Land Rover kupio krajem 2019. godine i pridružio svo "Odjelu za posebna vozila" (SVO) proizvodit će i dalje originalni Land Rover Defender.

Sjajne su to vijesti za fanove kojih ne nedostaje diljem planete, a koji nisu mogli prežaliti gašenje proizvodnje ikonskog robusnog britanskog terenca koliko god nasljednik bio sjajan, sofisticiran i upotrebljiv na terenu.

Dakle, poznata silueta kultnog Defendera živjet će i dalje kroz britansku tvrtku osnovanu 1985. koja je više od tri desetljeća Land Rovere pretvarala u moćnije i još prohodnije off-road zvijeri.

image
Bowler CSP 575
Bowler

Novi (stari) cestovno legalni model naziva se CSP 575, a u prodaju kreće dogodine u ograničenom broju primjeraka i to po očekivanoj cijeni od 200.000 funti u Velikoj Britaniji. Nije malo, no da je riječ o pravoj pravcatoj ikoni potvrđuju i ove službene fotografije.

Novi CSP 575 se temelji na Bowlerovom čeličnoj robusnoj šasiji CSP visoke čvrstoće, a koristi karoserijske ploče od aluminijske legure Defendera 110. U kabinu će se moći smjestiti četiri osobe i njihova prtljaga.

image
Bowler CSP 575
Bowler

Za natjecateljski off-road "složen" 4x4 pogon i 5,0-litreni Land Roverov V8 s mehaničkim kompresorom od 567 KS garantiraju uzbudljive trenutke na cesti i u blatu. Ovaj bi se projekt Land Rovera i Bowlera zapravo mogao nazvati gotovo tvorničkim restomod modelom vlastite ikone.

"Oduševljeni smo što ćemo najaviti prvi veliki projekt od kupnje Bowlera. ‘CSP 575’ kombinirat će veliki V8 kompresorski motor i praktičnost s četiri sjedala na Bowlerovoj CSP platformom provjerenoj u relijima, proširujući privlačnost marke Land ROver“, rekao je direktor JLR SVO, Michael van der Sande.

image
Bowler CSP 575
Bowler

"Model visokih performansi u cestovnom prometu smjestit će se uz Bowlerovu paletu rally raid modela, koji će i dalje uživati ​​u najtežim svjetskim moto-sportskim događajima. Bowler će ručno sastavljati CSP 575 u njihovoj tvornici u Derbyshireu te iz tvrtke tvrde da će to biti "prvi od nekoliko novih projekata koji će biti najavljeni tijekom sljedećih nekoliko godina".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 06:53