ČUDESNA PRERADA

San snova ili tuning iz pakla? Mansory iznenadio Bentaygom Speed Feroza Edition od 900 KS

Tuner je Bentleyevom SUV-u podario temeljitu vizualnu preobrazbu, čija je najočitija značajka tirkizna kombinacija

Mansory Bentley Bentayga Speed Feroza Edition

 Mansory

Kad je u pitanju Bentley Bentayga luksuzni SUV koji dijeli platformu s Volkswagenom Touaregom, ipak je riječ je o udobnosti, snazi i stilu, ali Mansory je uvijek željan dodati vlastitu formulu u recept.

Najnoviji model tunera je Bentley Bentayga Speed Feroza Edition, opremljen, u osnovi Volkswagenovim W12 motorom, sada isporučuje mnogo više snage.

Tuner je Bentaygi Speed dao temeljitu vizualnu preobrazbu, čija je najočitija značajka tirkizna kombinacija unutrašnjosti i vanjštine. SUV izgleda agresivnije od standardnog modela, s mnoštvom dijelova od karbonskih vlakana, što smo već vidjeli na Bentaygi V8 prošle godine.

image

Mansory Bentley Bentayga Speed Feroza Edition

Mansory

Nova rešetka i hauba SUV-a nalaze se iznad restiliziranog donjeg otvora rešetke. Novi naglasci okružuju donje usisne otvore, a nova svjetla za maglu smještena su odmah iznad novog prednjeg razdjelnika. Uz bočnu stranu dodani su karbonski naglasci na prednji blatobran i vrata.

image

Mansory Bentley Bentayga Speed Feroza Edition

Mansory

Mansoryjeva Bentayga dobiva i set novih felgi, a stražnji dio dobiva novi krovni spojler, preuređeni donji difuzor koji izgleda mnogo agresivnije od standardnog, te novi spojler na prtljažna vrata. Kroz stražnji difuzor probijaju velike, okrugle ispušne cijevi koje zamjenjuju standardne duguljaste.

image

Mansory Bentley Bentayga Speed Feroza Edition

Mansory

Tunirani Bentley opremljen je dorađenim W12 motorom od 900 KS (662 kW) i 1250 Nm okretnog momenta.

Moćni 6,0-litraš s dva turba dobiva niz nadogradnji, uključujući veće turbopunjače, novi ispušni sustav i modificirani ECU. Povećane performanse, koje su znatno iznad standardnih 626 KS (467 kW) i 900 Nm okretnog momenta, šalju SUV do 100 km/h za 3,5 sekunde, na putu do najveće brzine od 323 km/h.

image

Mansory Bentley Bentayga Speed Feroza Edition

Mansory

Kao što smo napomenuli, kabina je završena istom tirkiznom bojom kao i eksterijer. Boja se nalazi na instrument tabli, upravljaču, podovima, prostirkama, sjedalima, ručici mjenjača, pa čak i na sigurnosnim pojasevima. Iako nismo sigurni za kombinaciju općenito, moramo priznati da pristaju uz detalje od karbonskih vlakana na instrument tabli i vratima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:35