Aukcija

Rijetka prilika za fanove: Prodaje se homologacijski Mitsubishi Pajero s oznakom ‘Evolution‘

Mnoštvo promjena razlikuje ga od standardnog modela iz istog razdoblja. Primjerice, ima bodykit s proširenim lukovima kotača

Mitsubishi Pajero Evolution

 Mitsubishi

Slično kao i neki od najboljih hot hatcheva i sportskih automobila ikada prodanih javnosti, Pajero Evolution pojavio se na tržištu kako bi Mitsubishi mogao zadovoljiti homologacijske zahtjeve motosporta. U ovom slučaju, željeli su se natjecati na reliju Dakar s Pajerom pa su krenuli u razvoj i izdavanje sposobnije verzije standardnog modela.

image

Mitsubishi Pajero Evolution

Mitsubishi

Podrazumijeva se da je proizvedeno približno 2500 Pajera Evolutiona, a od toga je 500 bilo opremljeno ručnim mjenjačem. Primjerak koji gledate jedan je od rijetkih uvezenih u SAD nakon što je prestalo važiti 25 godina staro pravilo o uvozu. Ovaj model prodaje se putem platforme ASG Miami po traženoj cijeni od 52.500 dolara (47.000 eura).

image

Mitsubishi Pajero Evolution

Mitsubishi

U popisu se navodi da je uvezen iz Japana 2022. i opremljen dostupnim ručnim mjenjačem s pet brzina. Iako su dani ograničeni detalji o povijesti vlasništva, ASG Miami kaže da je prešao otprilike 209.000 km i još uvijek ima originalnu boju.

image

Mitsubishi Pajero Evolution

Mitsubishi

Mnoštvo promjena razlikuje ga od standardnog modela iz istog razdoblja. Primjerice, ima prepoznatljiv bodykit s proširenim lukovima kotača, opremljen je neovisnim ovjesom na sva četiri kuta, ima brži sustav upravljanja, a 3,5-litreni V6 je nadograđen da proizvodi 276 KS i 348 Nm okretnog momenta.

image

Mitsubishi Pajero Evolution

Mitsubishi

Dok neke može odvratiti relativno velika kilometraža vozila, vanjski izgled izgleda u izvrsnom stanju. Čini se i da je unutrašnjost dobro održavana tijekom godina i još uvijek ima originalna Recaro sjedala.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 18:42