KRALJICA RELIJA

Prodaje se vrlo rijetka kultna Lancia Delta HF Integrale u Martini bojama. Cijena je paprena...

Automobil je do sada prešao tek 21.000 kilometara te dolazi s kompletnom vlasničkom i servisnom dokumentacijom
Martini 5
 EuroClassix

Lancia Delta HF Integrale ne treba posebno predstavljanje i ako ste otvorili ovu stranicu tada ste „fan” i na pravom ste mjestu. Naime, „Deltona”, „Regina”, „Integralka” ili kako je već zvali diljem planete, s pravom se smatra jednim od najboljih cestovnih automobila s reli pedigreom ikad proizvedenih, a trenutno je u prodaji jedna od rijetkih spektakularnih varijanti Martini 5 Evoluzione izrasla iz modela HF Integrale EVO 1 kakvih je bilo proizvedeno tek 400 primjeraka i to u čast uzastopne pete pobjede na svjetskom prvenstvu u reliju.

image
Martini 5
EuroClassix

Konkretni primjerak s fotografija s trake je sišao kao 378 proizvedeni 1992. godine i jedan je od rijetkih originala koji se nudi u prodaji. Cestovni primjerci svavljeničkog EVO 1 Martini 5, naime, bili su lakirani u bijelu boju poput trkaćeg modela i s dodanim karakterističnim bojama talijanskog proizvođača žestokih pića Martini.
Ispod poklopca se nalazi čuveni 2,0-turbo stroj od 213 KS koji je prema navodima na aukcijskoj stranici Bring A Trailer kod konkretnog primjerka kompletno obnovljen 2017. godine s novim razvodnim remenom, zatezačima, ležajevima, pumpom za vodu, svim crijevima, alternatorom, brtvom razvoda usisa i još mnogo toga poput nosača motora, tako da je sada u vrhunskoj kondiciji.

image
Martini 5
EuroClassix

Automobil je do sada prešao tek 21.000 kilometara te dolazi s kompletnom vlasničkom i servisnom dokumentacijom, a do sada je doslovno prošao kroz ruke vlasnika cijelog svijeta. Nov je, naime, izvezen prvom vlasniku u Japan odakle je potom stigao kod novog vlasnika u Španjolsku. Na koncu, prije nekoliko godina završio u Sjedinjenim Državama kod trgovca egzotičnih europskih automobila EuroClassix koji će ga prodati najboljem ponuđaču.
Osim karakteristične sjajno sačuvane vanjštine i unutrašnjost djeluje kao da je auto nov s Recaro sjedalima s prugastim umecima, a tu su i crveni sigurnosti pojasevi.

image
Martini 5
EuroClassix

Automobil je dakle odlično sačuvan, potpuno originalan i trenutno najveća ponuda za ovaj relikt reli povijesti iznosi 105.000 dolara koja će sigurno rasti do kraja internet aukcije. Daje tome za vjerovati činjenica da je prošle godine na dražbi u Essenu putem kuće RM Sotheby's 111 proizvedeni primjerak Martini 5 vlasnika promijenio za 120.000 eura.
Premda ima i drugih cijenjenih rijetkih posebnih izvedbi Lancie Delte HF Integrale EVO 1 i EVO 2, očigledno je i kako diljem planete postoje obožavatelji koji ne žale nova koji su spremni iskrcati malo bogatstvo za očuvani kultni slavljenički Martini 5. Novom vlasniku tko god bio, želimo da je doista i vozi te puno sretnih kilometara...

image
Martini 5
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 09:58